Здравната каса с шокиращи разкрития! 23 медици в благоевградския Тубдиспансер, маскирани като Ковид болни, са точили пари от държавата, докато получавали заплата и 1000 лв. бонус за първа линия

23-ма медици от общо 36-членния състав на общинската белодробна болница в Благоевград са се водили, че са пациенти в Ковид отделението на болницата и така са източвали големи суми от Здравната каса. В същото време тези „болни” медици са били на работа и са получавали заплати и бонуси по 1000 лв. за първа линия. Констатацията е направена от експерти на Здравната каса, които влязоха в Тубдиспансера по сигнал, подаден в началото на февруари от лекарката с 40 г. стаж там д-р Екатерина Тенекеджиева. Докладът е връчен на директора на общинската болница д-р Петър Георгиев преди дни, научи „Струма“. Проверяващите са установили категорично, че е провеждано мнимо лечение  на „мъртви души“ за източване на средства и всички, участвали в измамната схема, от микробиолозите до ренгенолозите, чиито подписи са под документите, следва да  носят дисциплинарна отговорност за умишлено престъпление. Болницата да върне парите, изплатени по клиничните пътеки за лечение на коронавирус на установените 23 случая, ще иска Здравната каса.

Докладът на здравните инспектори съдържа данни за фрапиращи нарушения. Установено е, че при хоспитализация на много белодробно болни документацията е непълна, като в досиетата им липсват снимки и други изследвания, доказващи заболяване. Шефката на една от лабораториите се е подписвала под официални медицински документи по време, в което е била в платен отпуск. Рентгеноложката пенсионерка от Сандански д-р Пасалуди пък изобщо не е стъпвала в Тубдиспансера в Благоевград и от дома е преглеждала дистанционно, като са й пращани снимките за разчитане по интернет. Голямо разминаване в наличните и изписаните на болните медикаменти от болничната аптека е установила още проверката. Въз основа на констатациите Здравната каса е декларирала, че ще иска спиране на пътеките за лекуване на белодробни заболявания в общинската специализирана болница, в която вече ще могат да се лекуват само болни с туберкулоза.

„Ситуацията е много притеснителна за Общинския съвет като принципал на лечебното заведение, затова проведох редица срещи през последните дни и запознах представителите на всички политически групи с доклада на Здравната каса за ситуацията в Тубдиспансера“, потвърди информацията на „Струма“ председателят на местния парламент Радослав Тасков. На въпрос за настроенията в ОбС дали ще остане д-р Георгиев начело на Тубдиспансера след изтичане на договора му на 25 юни той отговори, че най-важното за благоевградчани е болницата да се запази и да не бъде закрита. „Изразеното мнение от представителите на политическите сили в ОбС бе, че за броени месеци до провеждане на конкурс, което се очаква да се насрочи през есента, и до произнасяне на прокуратурата и компетентните органи не е целесъобразно да се правят смени. В момента д-р Георгиев е единственият пулмолог в Тубдиспасера, без такъв специалист болничното заведение не може да функционира, докато не бъде назначен друг специалист.

Р. Тасков

Както „Струма” писа, скандалът в Тубдиспансера избухна, след като се разбра, че управителят д-р П. Георгиев избирателно е давал високи премии на част от екипа, което взриви гнева на останалите. В сигнал до всички контролни органи д-р Тенекеджиева поиска проверка, посочвайки част от нарушенията на д-р Георгиев. В края на май в Тубдиспансера влязоха полиция и прокуратура и иззеха всички документи, част от компютрите, сървъра и дори електронния подпис на управителя.

Дни след акцията последва ответен удар от управителя, който уволни опълчилата се срещу него д-р Тенекеджиева, както и д-р М. Чаракчиева, и призна, че е подготвил заповед за отстраняване и на брат й П. Чаракчиев, но го чака да му я връчи, тъй като е в болнични…

След шокиращите разкрития на Здравната каса сега се очаква реакцията на прокуратурата по големия скандал.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

59 Коментара

  1. Чакърджи

    Ако Чаракчиев ще става началник в МБАЛ Бл-д, няма да тича – от комисия към Обс, директор на Здрава каса, „журналисти“ и да клевети и петни, поболял се е от „честност“.

    Отговори
    1. Щилиян

      Защо Чаракчиев след, като в туб.диспансера става маскиране и нередности се бори със зъби и нокти да остане там ? Ако не се е маскирал и е борец за правда , ще избяга от тях с 200 км.

      Отговори
  2. Довиждане

    В изказването си Радослав Тасков в петък по Националната телевизия имаше притеснение, вероятно мисли за родното.Андон Тодоров с треперещ от злоба глас каза, че “ там са се раздавали големи бонуси „. Значи сте прав Господине Дончо кажа !!!! Значи
    е вярно , че си е направил пиар на гърба на болни, на персонал .Злобата, простотията и лошотията му се връщат , кат бумеранг. Мили ми Дончо, жалко че маскираният персонал е жертвата, но това бяха последните ти дни, като общественик в Благоевград !

    Отговори
  3. Димитрина Асенова

    Скъпа Димитрина, в „журналистиката има принципи : истинност, точност и честност на информацията; проверка на фактите и източниците, за да не се допуснат недоказани обвинения.Журналистът трябва да проверя информацията си най-малко от двама независими един от друг източтици“.Спазихте ли тези принципи , или написахте диктовка ? Не ме интересува за кои медицински персонал става въпрос, но аз зная/ вие -не/, че „маскиране “ при КОВИД е невъзможно !

    Отговори
  4. Огнян

    Браво на Димитров, браво ! Браво, ама много очевадно : и ти си в схемата и ти.Педлагаш да им спрете пътеките на маскираните, ще фалира болницата, ще се занемарени и след една годинка Общински съвет „насила “ ще я продаде уж, за да се отърве.Тези в туба освен да се маскират, не може ли да мислят.Скандалът със заплатите ви, отвори очичките на някого.Накрая неоценените и те ще останат с пръст в г.. ,

    Отговори
  5. Тошко

    Димитрина Асенова, вероятно Вие и Вашите близки не сте имали допир с Ковид и за това благодарете на Бог ! Влизаш в отделението , вратата след теб се заключва, обличаш пижама и ако Бог е отредил я сваляш при изписване.Всеки от обслужващият мед.персонал е облечен като космонавт.Ако тези медици са били болни и са си изпълнявали качествено и съвестно задълженията, за Вас е престъпление, за мен това е геройство .От къде да вземат лекарства за лечението им – от мен, от брат ми ? Димитрина Асенова, човешкият живот е безценен и дълбоко се съмнявам , че някой би го рискувал за 1000 лева ?!

    Отговори
    1. Жорж

      Стига с глупавите разсъждения, кой ще си рискува живота си з а 1000 лева.Ще лежи в отделението с болни от Ковид, ще им диша въздуха и после ще отиде при семейството си.Вероятно и там е имало някакви неточности, неудовлетворен служител от персоналът им ги клевети, а друг ще се възползва от ситуацията. Много ли е сложно за разбиране ? Ако сменят управителят им, дали новият ще покани на работа неудовлетворените?

      Отговори
  6. Негован

    Взимат си информацията, отстраняват Управителя на болницата до излизане на резултатите от проверката. Така се прави, когато няма заиграване !

    Отговори
  7. Явор

    Чакайте, чакайте , нали Тенекеджиева и Чаракчиева са пенсионерки по възраст и прослужено време , значи НЕ са уволнени ! Едно нещо поне от написаното да беше вярно !

    Отговори
  8. експерт

    Машала на „експертите “ от Здравната каса .Персонал се “ маскирал“, като болен от Ковид , заради бонуси от 1000лв.При доказване на Ковид ако лицето не се хоспитализира, остава под карантина за 14 дни в дом.условия.Тези от тубдиспансера по един работен ден да имат в графика пак ще си получат бонусите .Не смятам, че не го знаят, по-важно е, че „експертите“ от Здравната каса не го знаят !Българийо

    Отговори
  9. Юрий

    Уважаеми хора, били на лечение в туб.диспансера на 26.05.2021 г., моля посъветвайте се с юрист /както направих аз / : Да обърне внимание на чл.81 от Закона
    за Здравето – бяхме ли прегледани по установения правилник за вътрешен ред / визитация от лекар имаше ли и кога?, направиха ли ви се инжекции и инхалации и кога ? храната за която заплатихме след изписване- получихме ли , кога ?/. Вашият юрист да обърне внимание и на Европейската харта за правата на пациентите/т.1, т.2.и т.н., като наблегне на т.14./.Търсете си правата и успех !!! Ние бяхме на лечение, а участвахме сякаш на извършено убийство, ужас ! Цивилизация,

    Отговори
  10. лаборант

    Мила ми Димитрина Асенова , няма шефове в лабораториите, има началник на лаборатория ?!

    Отговори
  11. Марио

    Димитрина Асенова, материалът Ви е политически, преднамерен и непрофесионален.Проверявайте информацията, анализирайте я, проучете и другата страна, запознайте се с дейността, за която пишете, иначе е нелепо….меко казано

    Отговори
  12. Виктория

    Лекувана съм в голяма болница в София, където снимката от рентгена ми бе разчетена от лекаря дистанционно.Никъде вече не се носи снимка.И в Пирогов е така, лекарите гледат на компютъра и правят заключение. Това не е проблем.

    Отговори
    1. Гергана

      Е щом в София може, защо в Благоевград да не може ?! Рентгенологът не Ви е прегледал.Той е лекар, който дава диагноза на заснет образ и е лекар със специалност. Кому е било необходимо неговото присъствие, щом е работил дистанционно. Вие освен Струма не четете ли И други източници: в норм. европейски страни отчитат положителен ефект от дистанционната работа : по-малко използваемост на транспортни средства, респективно по-малко вредни емисии в околната среда, намаляване на разходите в учрежденията / за ток, за вода, консумативи и т.н. /.Вероятно е вършил това, което би вършил и в известната болница !

      Отговори
      1. Виктория

        Не, не чета Струма. Кой я чете!? Само страните по някаква изесена теза.Понеже съм лекувана в болницата, затова следя информацията за нея.А Вие четете внимателно, преди да коментирате.И аз това казвам, което и Вие.

        Отговори
    2. Живородна

      В Пирогов ми направиха снимка в рентгена.Попитахаме дали искам диск, когато отидох при травматолога той вече гледаше на компютъра раненият ми глезен и даже не погледна какво е написал колегата му от рентгена.

      Отговори
      1. Лиляна

        Обяснете на Асенова и на тези, дето са й диктували : рентгенологът не преглежда болните.Ако има / вижда / рентгеновият образ и от Канада може да постави диагноза. Толкова ли е трудно за разбиране ???

        Отговори
  13. Меня Тетева

    Не е прав този, който е казал, че по-безкрайна от вселената е само човешката глупост. Прибавям и човешката лошотия. Чимева, какво си преживяла, че я притежаваш толкова много ?! И по-вяжно е – какво хубаво очакваш да ти се случи в бъдеще ? Бог е всеопрощаващ, ще ти прости всичко. Но хората -не.

    Отговори
    1. Михаил

      Да, разбирам, че Чаракчиев е брат на Тенекеджиева или Чимева!? Дано нямат други братя или сестри, защото ще пострадат още роднини, съседи, болни, или не дай Боже, болни…

      Отговори
      1. Филип

        Четете внимателно : Чаракчиев / Калина, неговата съпруга – работи в Здравната каса / е брат на Чаракчиева, не на Тенекеджиева. Тенекеджиева има брат, който е шофьор такси и не е лекар! Сега разбрахте ли ? Уффф

        Отговори
    2. Венелин

      За всичко е виновен Управителят на болницата. Да държи на работа човек, който съди всеки, които му се изпречи по пътя. За какво е държана! ? Работлива, с добра експертиза, любезна……Е, това не го разбирам. Логично е било да стигне дотук.Ама сега страдаме пациентите.

      Отговори
      1. Любомир

        За нас се погрижиха в полицията.Смей сега да се лекуваш ?! Ял ли си, спал ли си ? Не, не, хоро съм играл ! Явно тези хора нямат достатъчно работа ?!

        Отговори
        1. Исталиян

          Дядо ми е на преклонна възраст, има и заболявания на сърцето.Викали го на разпит в полицията, сега трудно диша, но не иска да отиде даже при личния си лекар. В Пирогов установили повече от 900 човека, които фактически не са лекувани, без да се привикват, травмират и разстройват мнимите болни,т.с. без да се губи време. В Благоевград са далече, далече

          Отговори
      2. Харледин

        Разбира се, че е виновен управителят.Цяла седмица ме мотаят и не знаят какво да ме правят.Да ми се продължи ли лечението, или да се спре?Нямало данни ? А дали е така, кой ще ми каже ?

        Отговори
  14. Пламен Петков

    Хей, няма ли някой юрист да отиде при тези в тубдиспансера .Да събере данни и да заведе дело за клевета срещу РЗОК, вестник Струма и Димитрина Асенова. Този адвокат ще си искара добър хонорар….

    Отговори
  15. Кукувица

    Тия в туба смели и алчни, брей.За пари се“ маскират“, като болни с Ковид. Стига глупости, стига лъжи и интриги. Първо директни проверки от РЗОК в инфекциозна среда никога не е имало, т.с.не е било необходимо „маскирането “ на персонала.Второ ако не си с положителни тест за КОВИД, извършен в сертифицирана лаборатория не може да се отчете клинична пътека.Трето туб.диспансера целият им персонала е под 40 човека, а вземащите по 1000 лева по Методиката вероятно са по- малко, тогава ако в отделението им за месец са преминали 5 болни с Ковид:до 40 човека от персонала могат да получат допълнително по 1000 лева. Димитрина Асенова, тези разяснения бяха за теб !!!!! 1. Събери информация, как се регистрира болен с Ковид. 2 Щом в туб.диспансера е имало проверка от РЗОК , имат и протокол за решението й.Запознай се с него и тогава пиши съчинение по Чаракчиеви и Тенекеджиева !

    Отговори
  16. Миньор

    ГЕРБ сне подкрепата си от Тодоров, но пък той си спечели три несигурни гласа.Съвсем скоро още хора ще си оттеглят подкрепата му,

    Отговори
  17. Димитър

    И мен ме разходиха до полицейският участък да проверят дали съм лекуван.За сведение на А.Тодоров чрез прокуратурата даже ме излекуваха.Сега си пийвам сам ракийката и празнувам.Благодаря на ГЕРБ, че си отеглиха подкрепата от Тодоров !

    Отговори
    1. Потестиращ

      И мене ме разпитваха.Да се чувстваш виновен, че си бил болен.Унизетелна история, даже – гнусна.Предлагам да се обединим и потърсим правата ! Не е престъпление, че сме живи и търсим медицинска помощ , престъпление е да ни унижават !

      Отговори
  18. безпристрастен

    За информация на теб Позор – страдам от Захарен диабет – инсулинозависим.Правя си инсулин два пъти по време на работа, пия и за усложненията си от Диабета шепа лекарства.Работя повече и по -съзнателно от здравите си предимно присъстващи колеги. Не вярвам, че персоналът от „много“ известният диспансер е работил по-малко от здравите си колеги . А по време на боледуването им защо не са извикали Дончо и Димитров на помощ ?Постъпили са честно и не са ощетили болни. Общо двадесет от персонала боледували и болницата им е забогатяла???? Стига глупости ! Ако сегашният Управител не е удобен на някого , сменете го ! По- грозна предизборна кампания от тази на Дончо не е имало и Дай Боже да няма !

    Отговори
    1. Първан

      Значи е вярно, Дончо ще се отблагодари за подкрепата, Ивчо ще им продаде пътеките на тия от туб.диспансера. Чаракчиеви и Тенекеджиева ще получат удоволетвореност. Такова нещо нямаше даже и в дните на най -дълбокия комунизъм !

      Отговори
  19. Виктория

    Истината е следната: Андон Тодоров и Иво Димитров от здравната каса имат желание да закрият диспансера и там да застроят жилища и офиси!А, може и хотел, защото там има минерална вода и е газифицирано! Единият в момента иска да става кмет на Благоевград! А другият си заминава скоро от здравната каса, защото калинките на герб си заминават! Това е истината уважаеми болни от региона!

    Отговори
    1. Страхил

      Не ме интересува кой какво иска : „Всеки пациент има право на защита на данните, отнасящи се за неговото здравословно състояние „. Ще ме издирват , да разберат не само съседи, но и цял град от какво се лекувам. Може да съм определил себе си, като трансджендър, това е толкова лична информация ???? Даже не ми се извиниха за притеснението и за отнетото време. Всеки човек има права!!!

      Отговори
    2. Болен

      Сега болни, но живи. Вчера отивам за лекарства в туб.диспансера , а там нямат никаква информация за мен.Предлагам болните от туберкулоза да отидем с близките си за лечение в прокуратурата- там ни били документите. Много компетентни тези там.Ако здравословното ми състояние се влоши те да поемат отговорност !

      Отговори
      1. Велизар

        Аз няма да се върна в туб.диспансера, после пак да ме разпитват!Няма и да пия хапчета, ще си ходя на работа и ще заразявам околните. ! Достатъчен стрес изживях !

        Отговори
    3. Хросто

      За сведение на тъпанарите, живеем в света на технологиите .Като искат мащабна проверка, да си изтеглят информацията.! По- голямо престъпление от това – да лишиш човека от възможността и правото му на достъп до мед.помощ – няма.Вие от тубдиспансера, пращайте болните с бацилите в прокуратурата- там да ги лекуват, щом там е документацията Не ревете, а ги пратете, нека от там да носят отговорност за състоянието на болните!

      Отговори
    4. Evelin

      Слабоумници, кой е Ивчо без Лидка ?! Разгледайте лицата, подкрепящи Дончо и си размърдайте мозъците. Ивчо е доволен, достатъчно се облажи от спокойствие ! Айде …

      Отговори
  20. възмутен

    Ако прокуратурата малко повече се разрови,ще се размириса та чак ще засмърди.Подкрепям коментара на Антон.А на димитъ да пита прокуратурата.Срам и позор за това лекарско съсловие.И ТОВА МИ БИЛО ЛЕКАРИ.

    Отговори
    1. Мирела

      Значи е истина, ? Живота на хората е оставен на заден план. Мен не ме интересува кой какво иска, то е ясно. Вчера отивам за дубликат на епикризата на майка ми.Предстои й операция и от клиниката в София поискаха да разберат за състоянието й преди три години.В туб.диспансера ми казаха, че не могат да ми помогнат : ня мало я информационната им система, но и нямат и досието й ня хартия. Не повярвах естествено. Извинявам се за грубото си отношение вчера на персонала в туб.диспансера. Не съм съгласна да се застрашава живота на близките.Някой да поеме отговорност за това – прокурор, Директор на Здрава каса в Благоевград или кандидата за кмет на Благоевград -Андон Тодоров !

      Отговори
      1. Юрий

        И Вие се посъветвайте с юрист, животът е преди всичко ! За прехвърляне на информацията е необходимо малко техника и квалифицирани лица ! Дали е иззета документацията и дали са останали без информационна система в Пирогов, Лозенец ?! Тези в туба са малко задръстенки и затова е така, пък и Управителят им се страхува за местенцето си, вероятно ! Мили хора, има и пацинтски организации ! Някой трябва да поеме отговорност за лишаването Ви от адекватно лечение !

        Отговори
    2. Чавдар

      Хаха, значи работата е ясна.В края на октомври потърсих Чаракчиев в кабинетът му в поликлиниката, имаше съмнение за язва. Казаха, че „бил“ с Ковид. Значи и тоя се е маскирал, като болен за 1000 лева. А нас ни лекуваха по телефона и умирахме повече от страх.Срамота и грехота !

      Отговори
    3. Асен

      Така значи, защо тогава мене тези от тубдиспансера в началото на октомври ме караха да чакам до късният следобед / да ми бил готов резултата от ПСР , да ме бяха маскирали и мене / .Иначе сте в грешка, такъв доктор Чаракчиев там няма.След мене лежа и съпругата ми с Ковид и тя не го е виждала ?

      Отговори
  21. Антон

    Ако здравната каса е дала това изявление, че персонал се е „маскирал“, като болен от КОВИД – лошо, многооооо лошо, некомпетентност и непонятност на материята / Заповеди, РД, Приложения и т.н./.Хей Вие от туба, „участници в маскен бал „: Директора на РЗОК -Благоевград се казва Д-р Ивайло Димитров.А съпругата на Д-р Чаракчиев не се ли казва Калинка и не работи ли в здравната каса? Ясно, значи всичкао е ясно….

    Отговори
    1. Простислав

      Оти не им кажа, дек нито си ял и спал бре, а само си е… и са те изследвали за сифилис, а бре, а ? Д……и полицейската държава.Не могат по телефона, друго си е – там и баба ти ке кажеш дека е мажка.

      Отговори
  22. Александър

    Е, значи срам – за собственото си благосъстояние фамилия Чаракчиеви застанаха до „известната Тенекджиева“ .И Вас ли не Ви искат никъде ? !

    Отговори
  23. позор

    А защо здравната каса е мълчала от м.февруари до момента на сигнала и разкритията почти четири месеца.Чакала е да се потули случая.

    Отговори
    1. Мирослав

      Защото служителите в Здравната каса имат достъп до НЗИС за COVID-19 и виждат всички регистрирани с положителни резултати, както и част на персонала на туб.диспансера и не само.Многооо е сложно да разбереш – позор

      Отговори
    2. Darko

      Хорица четете внимателно : здравната каса е направила проверка, дала е и протокол от нея, вероятно има и санкция / снощи Управителят на туба по новините каза, че ще оспорва /. Това , което е написано е нямало как да се случи и всички знаем, че е така.Миличкият Чаракчиев , жал ме е за него, жал ме е ! Той е известен, има си частен кабинет, защо не си тръгне с достойнство ?????

      Отговори
        1. Гастролог

          Ще стане началник на гастроентерологично отделение към МБАЛ Благоевград.Чаракчиев няма да се занимава с тези маскари от туба.

          Отговори
  24. Димитър

    Този Чаракчиев бил ли е болен с КОВИД, лекуван ли се е ,ако да – къде, или само се е „маскирал“ , хаха…..

    Отговори
  25. Съветник

    Изнасянето на невярна информация се наказва със Закон : ей хоричка….търсете си правата !

    Отговори
  26. Георги

    Уважаема, Г-жа Асенова : 1.Да се хоспитализира пациент с Пневмония и COVID-19, трябва да има положителен /POSITIVE /резултат от PCR тест, проведен в една от лабораториите / 97 на брой / утвърдени със Заповед РД-01-724/22.12.2020 г., Приложение №3 към т.7, а от 01.04.2021г. съгласно Договор №РД-НС-01-4-10 и с Тест за откриване на антиген на SARS-CoV-2 , проведен единствено в утвърдените с Приложение №3 към т.7 лаборатории.Поради това „маскиране “ на перосанл от бившият туб.диспансер, като болни с Ковид е изказ на некомпетентност. 2.Съгласно Методиката за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностични дейност на работа при неблагоприятни условия по повод на обявена епидемична обстановка приета със съвместен протокол мужду представители на Надзорния съвет на НЗОК и Управителния съвет на БЛС №РД$НС-05-9/06.04.2020 г. т.7а.4 – До 5 бр. включително хоспитализирани пациенти – потвърдени случаи на COVID-19 и отразени в Национален регистър за борба с COVID-19 през отчетния календарен месец – до 40 човека медицински и немедицински персонал.3.От изложението до тук става ясно , че е абсолютна лъжа съдържанието на статията Ви – „маскиране“ на персонал в туб.диспансера не е имало / тяхната лаборатория не е в списъка от 97 от Приложение №3 към т.7; съгласно Методиката за субсидиране на ЛЗ при епидемична обстановка – само 5 хоспитализирани пациенти на месец да е имало биха получили по 1000 лева до 40 човека от персонала в цитираната болница.
    Аз съм лекуван за КОВИД в туб.диспансера. Цтираният Д-р Чаракчиев през целият ми десетдневен престой само един следобяд се показа на вратата и попита „Как сте ?“.
    Съберете информация за регистрираните в КОВД системата на БГ , лица от персонала – ще се учудите за големият брой и тогава отидете и им се извинете.Така правят професионалистите !
    Аз БЛАГОДАРЯ на работещите в туб.диспансера, Благодаря Ви !

    Отговори
    1. Галя

      Уважаема Г- жо Асенова, лекувах се за Ковид и пневмония през лятото на миналата година. Персонала там се „маскираше“, като космонавти.Времето беше изключително топло, по лицата им зад скафандрите виждах вадички от пот, но очите им излъчваха топлина и доброта.Лекуващите ми лекари подробно ми обясняваха за състоянието, мед.сестри – изключителни професионалисти, санитарите – работливи и отзивчиви.Даже аз зная реда за приемане с Ковид, а Вие – не ! При следващият си материал се подгответе добре ! От Вас разбрах, че там е работила Тенекеджиева и специалисти по стомашни заболявания – Чаракчиеви / в Белодробна болница ? /

      Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *