Зорка Първанова се пенсионира! Бившата първа дама се отдава на трите си внучета

Съпругата на Георги Първанов – Зорка, е навършила необходимата пенсионна възраст и е натрупала достатъчно стаж, за да премине в редиците на пенсионерите, съобщава retro.bg. Бившата първа дама дълги години работи в Института по балканистика към БАН, но едва ли ще успее да вземе голяма пенсия, тъй като заплатите на учените там бяха повишени едва през последните години.

По време на двата мандата, в които мъжът ѝ бе начело на държавата, Зорка продължаваше да се води на заплата в института и неведнъж бе споделяла, че е получавала доход от 252,50 лв., въпреки че още през 2002 г. стана научен сътрудник първа степен и се изравни по титли със съпруга си.

След като Георги Първанов предаде щафетата на Росен Плевнелиев, Зорка се върна обратно на старото си работно място – Института по балканистика, където е преминал целият ѝ работен стаж от 1983 г. насам, когато става аспирант там. Колегите ѝ не са убедени, че ще успеят да я задържат като кадър и след пенсия, а статистиката сочи, че до 6 години БАН ще загуби половината от учените си, защото ще излязат в пенсия.

В последните години обаче Зорка е фокусирана не толкова в науката и историята, а по-голямата част от вниманието ѝ е ангажирано с тримата им внуци, които разшириха фамилията в рамките на няколко години. С малък Георги бившия президент и съпругата му първи дариха големият им син Владимир и снахата Цветанка, която е лекар в болница „Токуда“. Едва проходил, те побързаха да зарадват семейството и с внучка, която кръстиха Виктория. Едва през 2019 г. обаче по-малкият от двамата синове на ексдържавния глава – Ивайло, стана татко за пръв път. Със съпругата му Роси са родители на момченце, което също нарекоха Георги в чест на гордия дядо. Сега в родата вече има трима, които се обръщат на името Георги Първанов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. емилия кирилова

    Честито г-жо Първанова,няма нищо страшно да си пенсионер.Достатъчно е да се грижите и да помагате в отглеждането на внуците,от това по голяма радост и удоволствие няма.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *