Избраха Сандански за „Европейски град на спорта 2021“!

Със своята активност и добра спортна инфраструктура Сандански спечели престижната титла „Европейски град на спорта 2021“. Подкрепата на спортните клубове, разнообразният спортен календар и амбициозните бъдещи планове впечатлиха оценителната комисия от асоциацията „ACES EUROPE“, които дадоха висока оценка по всички категории за кандидатурата на Сандански.

Само преди месец кметът на община Сандански Атанас Стоянов представи кандидатурата на онлайн заседание пред оценителната комисия на „АCES EUROPЕ“. Представена бе и богатата спортна история на град Сандански, изявените спортисти и техните значими постижения в различните спортове. А уникалният климат и природа на курортния град, разгръщайки потенциала за целогодишно практикуване на почти всички видове спорт, допринесоха за високото отличие.

„ACES EUROPE“ всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица и Европейски град на спорта във всички страни на Европейския съюз. Самото връчване на титлата по традиция се извършва в тържествена обстановка в залата на Европейския парламент в Брюксел в края на ноември всяка година. Поради сложната здравна обстановка тази година церемонията е насрочена за януари 2021 г.

„За Сандански е изключителна чест, че за първи път печели титлата „Европейски град на спорта”. Титла и признание, които ще донесат много ангажименти, но и изключителни възможности за развитието на спорта в нашата община”, заявиха от Общинската администрация в града.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *