Известна манекенка загина при загадъчни обстоятелства в Турция

Известната украинска манекенка Анжелика Срабянц е загинала при загадъчни обстоятелства в Турция, предаде РИА Новости. Разследващите допускат, че Срабянц може да е била убита от приятеля й. 33-годишната манекенка е загинала на 11 юни, след като е паднала от терасата на апартамента, в който живеела с приятеля си. Апартаментът се намирал на петия етаж в квартал на Истанбул. Жената е починала от раните си в линейка на път за болница. Тя е паднала от петия етаж след скандал с приятеля й. Той е арестуван и е заподозрян в предумишлено убийство, уточни БТА.

По информация на украинското издание страна.ua вечерта на 11 юни двойката е вечеряла в ресторант в Истанбул. При прибирането си двамата се скарали в такси, като скандалът продължил в апартамента им, при което младата жена излязла на терасата на апартамента. По думите на приятеля й Бурак Ерджан тя явно е искала да скочи от терасата, той я хванал, за да я задържи, но не успял да я спаси. Междувременно Ерджан обаче успял да заснеме кратко видео с телефона си на случилото се. Това е поредният инцидент с гражданка на Украйна в Турция. През януари т .г. турчин нападна 28-годишната си приятелка украинка в предградие на Истанбул и наряза лицето й с нож. През май при загадъчни обстоятелства в планина в Турция загина украинската алпинистка Яна Кривошея, посочва украинското издание Фокус.

Насилието над жените в Турция остава водещ проблем за страната. По данни на неправителствени организации близо 300 жени са били убити от партньорите си миналата година, а около 40 процента от жените са подложени на домашно насилие. На фона на тази тенденция през март президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната се оттегля от Истанбулската конвенция, която е важен инструмент в борбата с насилието над жени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *