Има ли смисъл да му простите! Причините той да ви изневерява

Разбирате, че човекът, когото най-много обичате и му имате сляпо доверие, ви е предал? Може ли да му се доверите отново?

Чувствате се объркани и не знаете как да постъпите. Съветите на психолозите могат много да помогнат да си изясним накъде да поемем. Ако обмисляте това дали да дадете втори шанс на половинката си е добре преди това да се запитате “защо ви е изневерил”. Ето и причините, които експертите в отношенията посочват за това:

Искат внимание
Някои хора мамят, за да привлекат вниманието на партньорите си. Ако той е работохолик или не отделя достатъчно време за половинката си, много от жените смятат, че това е начина да скандират “Ако ме обичаш, обърни ми внимание”.

nolove 1

Отмъщение
Изневярата като отмъщение също е причина. Ако сте били излъгани в миналото и са ви наранили, това е начина да “изчистите сметките” и да си го върнете на половинката си.

Не го слушате
Ако партньорът ви се е опитвал да ви каже, че вече нещата не са същите и не се чувства щастлив, а вие не сте го чували, това също е причина за измама. Макар и това да не е добър начин да се покаже, че има проблеми в една връзка.

Навик
Когато това се е случвало и в предишни връзки. Един истински измамник не вижда нищо лошо в това да изневерява. Ако всеки път прощавате, човекът до вас никога няма да престане с това поведение. Хората трудно се променят и то при много малко фактори. За да се промени един човек е нужно да обича истински, да се чувства щастлив и да получава нужното внимание. Само тогава хората не търсят това при другиго и остават верни на половинките си.

nolove 2

Имате проблеми
Нужно е да се запитате на какъв етап е връзката ви, дали се разбирате, или се карате постоянно. Дали говорите и споделяте един с друг, или се държите като съквартиранти. Тогава е по-добре да продължите без такъв човек до себе си.

Ако решите, че ще простите измамата, трябва да го направите така, че да се знае, че няма да има повече шансове. Проблемът с даването на втори шанс е това: след като се прости лошото поведение, можете да останете с впечатление, че го толелирате.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *