Инспектори глобиха 3000 лв. съветника от Дупница Сл. Павлов, в заведението му „Плаза“ се пушело

Независимият съветник в ОбС – Дупница Славчо Павлов е глобен 3000 лв. от РЗИ – Кюстендил за пушене в стопанисваното от него кафене “Плаза” в центъра на града. Инспекторите от Кюстендил са извършили внезапна проверка в заведението, което е в сградата на читалището, и са установили, че клиентите пушат масово вътре, което е в разрез със Закона за забраната за тютюнопушене в закрити заведения.
Славчо Павлов е обжалвал пред съда в Дупница наложената му парична глоба с мотива, че не е законосъобразна.
За “Струма” Павлов заяви: “Ние инвестирахме над 30 000 лв. да отделим пушачите от непушачите, а после казаха, че и там не може да се пуши. Трябва да има широк дебат на тази тема. Затова ще обжалваме до дупка. Не е въпрос за сумата, а за правилата. Щом клиентите го искат, трябва да има регулация, без да пречат на другите. Защо отвън да може да се пуши, а в обособено помещение с вентилация да не може“ Още повече че проверките са само върху нас – централните заведения, а другите не ги пипат, това е нелоялна конкуренция“, заяви съветникът.
Славчо Павлов е наемател на помещение в сградата на читалище “Зора” в Дупница, което от много години е превърнато в кафене.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *