И СДС подкрепи Илко Стоянов за кмет на Благоевград

СДС – Благоевград направи своя важен избор за частичните кметски избори в Благоевград. Демократичната организация подкрепи категорично кандидата за кмет на „Има такъв народ“ Илко Стоянов. Членовете на партията са впечатлени от управленската програма на благоевградския юрист, която предвижда за няколко години да осигури такова развитие на града и селата, че да се навакса изоставането и общината отново да е на икономическата и туристическата карта на България.
„Познавам Илко повече от 20 години като страхотен юрист и съм твърдо убеден, че нашият град има нужда от кмет, който освен че е доказан юрист, притежава и потенциал да развие града. Да направи няколко важни и стратегически неща, за да може местната икономика да има бърз растеж. Искаме градът да се развива в полза на младите хора, за да може те да се реализират в този град, да намират своето бъдеще тук. Предлагаме да се намали административната тежест за гражданите и бизнеса и всяка една административна услуга, която се извършва от община Благоевград, да може да се заявява и да се заплаща електронно – през мобилно приложение. Благоевград трябва да запази своята младост и своя добър облик и това можем да го направим заедно“, заяви Давид Сукалински.
Според него няколко стратегически неща биха задържали младите хора тук – привличане на инвестиции и откриване на нови работни места, което е от първостепенно значение за града. Изграждане на IT инфраструктура, развитие на детска ски школа и спа туризъм. От СДС са уверени, че тези цели може да изпълни Илко Стоянов като кмет на община Благоевград!
„Радвам се, че получавам вашата подкрепа. Вярвам, че и занапред ще бъдем заедно. С този политически и житейски опит, който имам, мога да дам много на обществото. Изготвихме с екип от професионалисти програма, която да изведе Благоевград рязко нагоре. За мен тези избори бяха златен шанс за Благоевград, че се появиха в този момент. Още 2 години и положението за града щеше да бъде невъзвратимо загубено“, сподели кандидат-кметът Илко Стоянов.
Той уточни, че формацията му „Има такъв народ“ иска от него само едно нещо – да бъде почтен. Стоянов увери, че няма никакви политически ангажименти. И подчерта, че е грижа на всички благоевградчани заедно да управляват града.
„Аз съм човек, който се вслушва в хората. Това ще опитам да запазя и ще имам нужда от качествен коректив, който да ми напомня за това, което си говорим в тази зала. Програмата за развитие на Благоевград, който е на дъното на икономическата класация, има няколко основни пункта“, каза кандидат-кметът.
Първата му задача е да се осигури рязък икономически тласък, да се осигурят нови работни места. А това ще доведе до всичко останало – до събуждането на културния и духовния живот.
Петте основни стълба в програмата му са развитие на IT технологиите, построяването на индустриална и логистична зона „Главен път Е-79“, на еко и фрийрайд зона „Картала“, изграждането на три термални и общински СПА зони – в аквапарка, в село Зелен дол и в село Дъбрава, както и 17 500 декара парк зона, която ще продължи от Бачиново до село Бистрица и село Дъбрава – с барбекюта, швейцарски тип, велоалеи, детски площадки, футболни, баскетболни, волейболни, голф игрища, тенис кортове и алеи за конна езда.
Илко Стоянов пое ангажимент администрацията да работи в полза на гражданите, а общината да влезе в телефона на всеки. Дигитализацията ще е улеснение за всички граждани. Всеки ще може да дава мнението си по телефона по важни теми и казуси.
„Времето, в което кметовете определяха правилата, приключи. Живеем в нова реалност, идва едно младо поколение, което разсъждава по различен начин, то не е обременено с миналото. Ние сме длъжни да му създадем добри условия за реализация тук. Поставям цели пред местната власт за следващите 10 години. Само така ще поставим Благоевград на правилната посока и ще завъртим колелата. Тогава няма да има значение кой е кмет. Нека го направим заедно“, призова присъстващите Илко Стоянов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Чистоплътност!

    Политически „бълхи“ скачащи от донор на донор НЕ ПОДКРЕПЯМЕ!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *