КАДРОВИ МАНЕВРИ! Новият директор на гоцеделчевското III ОУ Н. Джингаров си търси втори заместник за 2 часа на ден, в СУ „Антон Попов” – Петрич разкриват щат за лесовъд

Заместник-директор по учебната дейност на непълно работно време – 2 часа, търсят в гоцеделчевското III ОУ „Братя Миладинов”. Пропомняме, че преди по-малко от месец  училището оглави Никола Джингаров. Самият той  бе директор на СУ – Брезница, но тъй като е от Гоце Делчев и му се налагало ежедневно пътуване,  понякога по 100 км на ден, реши да се кандидатира и впоследствие спечели конкурса за ръководния пост в III ОУ.

Потърсен за коментар относно обявеното място, Н. Джингаров подчерта, че и занапред ще разчита на зам. директора Димка Мурджева, а новото място на непълен работен ден е за втори зам. директор.  

„Става въпрос за заетост от 25% – 2 часа на ден. Работата не е много и е за подпомагане”, каза Н. Джингаров  и допълни, че за позицията има двама кандидати. Желаещите да работят по два часа на ден като зам.директор са външни, тоест не са от колектива, и подборът ще се осъществи по документи”, обясни Джингаров.

В петричкото СУ „Антон Попов” пък се разкрива щат за лесовъд. Както „Струма” писа, за предстоящата учебна година там ще има нова за училището специалност „Оператор в производството на облекла”. От тази учебна 2020/2021 г. се осъществява прием в друга нова специалност „Горско стопанство” и това е причината да се търси лесовъд.

„Засега има двама кандидати. Най-важни са не предишен опит, а професионалната квалификация, тъй като назначеният специалист ще осъществява практическото обучение на учениците по професия „Лесовъд”, разясни директорът на училището Александър Главчев. В СУ „Антон Попов” има обявена позиция и за начален учител. Мястото е по заместване, до края на учебната година, и също има кандидати.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *