Какво ще бъде времето през следващата седмица

В централните и източните райони от Северна България и високите полета на Западна ще вали и дъжд и сняг и в отделни райони ще има условия за поледици. Минималните температури утре сутринта ще са от минус 1° в северозападните райони до 5°-6° в крайните южни.

Максималните – отново в широки граници – от 0° на места в Северна България до 10° в Южна. В Северозападна България ще вали сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка. В Южна България валежите ще са от дъжд. През деня вятърът навсякъде ще се ориентира от североизток и с него ще започне по-трайно застудяване.

И в планините ще остане облачно, мъгливо с валежи. В Стара планина над около 1400-1600 метра ще вали сняг.

Ще бъде много ветровито със силен, временно бурен южен вятър и с него температурите в Южна България за кратко ще се повишат и там сняг ще вали при по-висока надморска височина. През деня вятърът ще започне да се ориентира от север-северозапад и ще отслабне, ще започне понижение на температурите.

Във вторник валежите ще продължат. В Северозападна и Централна Северна България, както и във високите полета в Западна ще вали предимно сняг, в останалата част от страната ще има и дъжд, и сняг. След временно спиране в сряда, в четвъртък и петък отново ще има превалявания, но предимно слаби и вече навсякъде от сняг. Очаква се и съществено застудяване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *