Карамелизирано Филе Миньон

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свинско месо – 900 г филе
  • мед – 5 с.л. течен
  • черен пипер – 1/2 с.л. на зърна
  • соев сос – 50 мл.
  • олио – 2 с.л.
  • сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Соевият сос и меда се смесват и се прибавя смачканите с нож зърна черен пипер.

Сложете филето в тава, полейте с маринатата и ги овалвайте от всички страни в нея. Оставете да се овкуси в марината около 1 час.

Загрейте олиото в голяма тенджера и запържете филето от всички страни.

Добавете остатъка от маринатата и 200 мл вода, посолете, след което похлупете и го оставете да се задуши за 20 мин.

Махнете капака и печете докато се поизпари течността и остане малко гъст сос на дъното. Тогава въртете филето от всички страни за да се карамелизира.

Сервирайте филето нарязано полято със соса.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *