
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свинско месо – 900 г филе
- мед – 5 с.л. течен
- черен пипер – 1/2 с.л. на зърна
- соев сос – 50 мл.
- олио – 2 с.л.
- сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Соевият сос и меда се смесват и се прибавя смачканите с нож зърна черен пипер.
Сложете филето в тава, полейте с маринатата и ги овалвайте от всички страни в нея. Оставете да се овкуси в марината около 1 час.
Загрейте олиото в голяма тенджера и запържете филето от всички страни.
Добавете остатъка от маринатата и 200 мл вода, посолете, след което похлупете и го оставете да се задуши за 20 мин.
Махнете капака и печете докато се поизпари течността и остане малко гъст сос на дъното. Тогава въртете филето от всички страни за да се карамелизира.
Сервирайте филето нарязано полято със соса.