Карантината заради COVID-19 се оказа доходоносна за козметичните хирурзи

Карантината, въведена заради коронавируса, се оказа изключително доходоносна за козметичните хирурзи, които станали много търсени по време на пандемията за корекции на лицето и тялото. Според вестник „Ню Йорк Таймс”, честите видеоконференции по време на самоизолацията са станали причина хората да изпитват по-голямо неудовлетворение от външния си вид. Най-често те настоявали за лифтинг на лицето и очите, опъване на брадичката, прибиране на корема и други.

„Никога не съм правил толкова много лифтинг през лятото, както през тази година“, казва д-р Даян Алекзандър – пластичен хирург в Атланта, предава БГНЕС. В периода от 18 май, когато клиниката ѝ отново е отворила врати за козметична хирургия, до края на юли тя е извършила 251 процедури. Пациентите се оплаквали най-често, че „изглеждат ужасно”.

Според нея светът, в който живеем, е изключително странен. „Всички са притеснени от глобалната криза, икономиката се срива, но въпреки това хората ги занимава основно въпросът дали се чувстват добре в кожата си”, коментира пластичният хирург.

Пациентите споделят, че поради липсата на възможност за пътуване, те просто са решили заделените за пътешествия, концерти, спортни състезания или други удоволствия средства да бъдат инвестирани в разкрасителни процедури. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *