КРАЙ НА БЕЗВРЕМИЕТО В „ПИРИН“! Притежател на Голям шлем поема орлетата за четвърти път

Края на безвремието в изпадналия от елита „Пирин“ обяви спортният директор Бойко Величков. Силният човек на „Дъбравска“ 1 в оперативното ръководство на клуба анонсира назначението на Иво Тренчев вместо напусналия преди около седмица украински специалист Александър Бабич.

„Залагаме на Иво Тренчев за старши треньор. Той е познато име и вярваме, че ще помогне за изпълнението на поставената цел – бързо завръщане на отбора в Първа лига. Чака ни сериозна работа, а първенството чука на вратата“, лаконичен бе Б. Величков, който беше посочен от собственика Георги Спасов като човека, който е оторизиран да направи най-добрия избор.

Треньорската рокада става факт броени дни преди старта на орлетата в първенството на втория ешелон на гости на „Спортист“ в събота и е своеобразно дежа вю на случилото се през зимата. Тогава в навечерието на пролетния полусезон Бабич наследи именно Тренчев и резултатът от промяната по никое време се оказа плачевен няколко месеца по-късно – раздяла с групата на майсторите.

Новият стар наставник поема зелено-белите за четвърти път в кариерата си. Прощъпалникът му датира от 2015 г., когато след двегодишен период като помощник на Йордан Самоковлийски и скоростно изкачване от аматьорския в професионалния футбол застава начело на пиринци за решителните мачове и отборът се завръща сред най-добрите. През 2019 г. приема поканата на Ива Уорън отново да застане на кормилото, а третият му престой на ст. „Христо Ботев“ е от август 2023 до февруари 2024 г. Има два мандата като старши на „Беласица“ – 2018/2019 и 2022/2023. Името на Ив. Тренчев обаче остава в историята с друго постижение – прави Голям шлем като футболист на четирите столични отбора „Славия“, ЦСКА, „Левски“ и „Локомотив“. На сметката си има близо 350 мача и 13 гола в тогавашните „А“ и „Б“ ФГ, в т.ч. 56 срещи за китайския „Хънан“. Очаква се в „Пирин“ заедно с него да се завърнат като асистенти предишните му съратници Станислав Бачев и Антон Иванов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *