НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 3 бр.
- сметана – 250 мл
- прясно мляко – 250 мл
- сол
- бял пипер
- индийско орехче – 1 щипка
- кашкавал – 70 г от овче мляко
- кашкавал – 40 г Витоша
- ЗА ТЕСТЕНИЯ БЛАТ
- брашно – 230 г
- масло – 130 г
- вода – 300 мл студена
- сол – 1 щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Започваме с приготвянето на блата. В малка купа смесваме солта и водата. Брашното и мазнината смесваме в друга, по-голяма купа до получаване на грахообразни парчета. Прибавяме водата. Омесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат – около 20 см.
След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа. Добавяме млякото и сметаната и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Добавяме настърганите 2 вида кашкавал. Изсипваме плънката в блата. Печем 40 минути. Сервираме студено или топло.
Може по ваше желание вместо голям киш да го направите в малки формички, като по желание добавите и различни други плънки, например: гъби, шунка, скариди и др.
loading...