Кашкавален киш

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 3 бр.
  • сметана – 250 мл
  • прясно мляко – 250 мл
  • сол
  • бял пипер
  • индийско орехче – 1 щипка
  • кашкавал – 70 г от овче мляко
  • кашкавал – 40 г Витоша
  • ЗА ТЕСТЕНИЯ БЛАТ
  • брашно – 230 г
  • масло – 130 г
  • вода – 300 мл студена
  • сол – 1 щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Започваме с приготвянето на блата. В малка купа смесваме солта и водата. Брашното и мазнината смесваме в друга, по-голяма купа до получаване на грахообразни парчета. Прибавяме водата. Омесваме тестото и го разполагаме по дъното и стените на форма за киш или тавичка. Изпичаме от него блат – около 20 см.

След това затопляме фурната на 190 градуса. Разбиваме яйцата в купа. Добавяме млякото и сметаната и подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче.

Добавяме настърганите 2 вида кашкавал. Изсипваме плънката в блата. Печем 40 минути. Сервираме студено или топло.

Може по ваше желание вместо голям киш да го направите в малки формички, като по желание добавите и различни други плънки, например: гъби, шунка, скариди и др.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *