Кебап в тиква

Необходими продукти:

  • тиква 1 брой малка тиква
  • месо 500 гр телешко/свинско/пилешко
  • лук 4 броя
  • гъби 500 гр
  • червено вино 1/2 чаена чаша
  • дафинов лист 4 броя

Начин на приготвяне:



  1. Първата стъпка от рецептата за кебап в тиква е подготовката на продуктите. Първа е тиквата. Най-вкусна безспорно е тиква от сорта “цигулка”, но може да ползвате и друг сорт, в зависимост от това, каква тиква имате в наличност. Ако ползвате цигулка, то за приготвянето на пълнената тиква ви е необходима само кухата част на тиквата, ако ползвате кръгла тиква, то изрязвате отгоре и запазвате “капачето”. Почиствате кухата част на тиквата от семките. Лука нарязвате на полумесци, а месото на хапки. Може да ползвате всякакво месо – свинско, пилешко, телешко. Гъбите измивате и нарязвате на едри парчета.
  2. В дълбок тиган или тенджера сгорещявате ½ кафена чаша олио, в която изсипвате лука и разбърквате докато омекне. След това добавяте месото и гъбите и бъркате около 5 минути, след което добавяте виното и ½ чена лъжица сол и оставяте да ври, докато виното изври.
  3. Пълните кебапа в тиквата, като добавяте и дафиновите листа. Ако ползвате тиква “цигулка” покривате отвора с алуминиево фолио, а ако ползвате кръгла тиква слагате отгоре “капачето” на тиквата. Слагате тиквата в тава и сипвате 2 чаени чаши вода. Печете пълнената тиква в кебап в предварително загрята на 200 градуса фурна за час и половина.supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *