Киноа по мексикански

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.киноа 1 ч.ч.боб консерва 1 ч.ч.царевица сладка1 бр. червени чушки 1 ск.чесън стар 1 бр.люти чушки 1 ч.ч.доматена салца 1.50ч.ч.бульон зеленчуков 1 бр.лайм 1/4 вр.кориандър

Начин на приготвяне

1В тенджера сложете киноата, изцедените боб и царевица, пресования чесън, нарязаните на ситно червена чушка и люта чушка. Залейте с бульона и салцата.

2Оставете да заври, намалете котлона и сложете капак. Оставете така за 25-30 минути. 

3После изключете котлона и оставете за още 5 минути. 

Добавете сока на 1 лайм и наситнения кориандър. Разбъркайте.

* Може да сервирате топло или студено

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *