Топ теми

Класическа рецепта за паста Карбонара

Тази рецепта е типична за областта Лацио около Рим. Била е предпочитана рецепта за овчарите в Апенинските планини покрай Рим, които са я готвели при полеви условия.

Необходими продукти за спагети Карбонара

230 г спагети

2 големи яйца

½ чаша прясно настърган пармезан

4 резена бекон, нарязани на кубчета

4 скилидки чесън, смлени

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2 супени лъжици наситнени листа пресен магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете паста според инструкциите на опаковката, отделете 1/2 чаша вода и отцедете добре.

В малка купа разбийте заедно яйцата и пармезана, заделете.

Загрейте голям тиган на средно висока температура. Добавете бекона и гответе до кафяво и хрупкаво, около 6-8 минути. Махнете излишната мазнина. Прибавете чесъна и бъркайте, докато си пусне аромата, около 1 минута. Намалете топлината до минимум.

Работете бързо, прибавете в тигана пастата, яйчената смес и разбъркайте внимателно. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете запазената вода от пастата, една супена лъжица наведнъж, докато се достигне желаната консистенция.

Сервирайте спагетите веднага, гарнирани с магданоз по желание.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *