Кметът на Калофер: Аз организирах хорото, ще си платя сам глобата

Кметът на Калофер заяви, че ще плати глобата за богоявленското хоро в града. Румен Генчев заяви, че разбрал от медиите, че ще получи глоба.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

Той сподели пред медии, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Генчев обаче е готов да поеме вината и санкцията сам.

Областният управител на Пловдив – Дани Канарзиева, обяви за NOVA, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

„Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията – всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив“, заяви тя.

Санкция от 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, който е длъжен да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *