Кобрата: До няколко месеца ще се бия за световната титла

„Такъв мач ще има, и то до няколко месеца. Няма никакви вратички, мач за световната титла ще има, аз ще участва в него. На някои хора, колкото и да не им се вярвам, моментът дойде“, заяви българският боксьор Кубрат Пулев, който наскоро победи американец Райдъл Букър и защити позицията си на официален претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF).

Кобрата е уверен, че този път няма как носителят на пояса да намери вратичка и да се измъкне от мач с него, независимо дали това ще бъде настоящият шампион Анди Руис или бившият Антъни Джошуа, съобщава БГНЕС. Мексиканецът и британецът се изправят един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия, а Пулев ще срещне победителя в първата половина на следващата година. „Смятам, че вече съм много по-здрав и опитен от последния бой за световната титла. Надявам се не само да представя себе си добре и да взема титлата, но да представя и България пред света и да се чуе малко повече за нашата родина“, коментира Кобрата.

Той коментира какво му е попречило да спечели първия си мач за световната титла срещу Владимир Кличко преди четири години. „Подготовката за мача с Кличко беше перфектна, играех с по трима-четирима спаринг партньори и ги биех всички като тупани. Аз се чувствах перфектно, просто сбъркахме стратегията. На тогавашния ми треньор Ото Рамин това не му беше силната страна, не можахме да стиковаме стратегията и аз горе-долу излязох без стратегия, играх на едно мъжко сърце и на сериозната подготовка. Но с грешна стратегия нещата са обречени“, сподели Пулев.

Българският боксьор изрази надежда да може след време да направи защита на световната титла пред българска публика на новия стадион, който ЦСКА планира да построи. „Доколкото знам ЦСКА гласят да правят нов стадион, изцяло чисто нов, който ще бъде значително по-малък, около 20 000, така че това съоръжение, ако стане факт в близката една година, и там вече би могло да се организира един мач и би било уникално да се играе на чисто нов и на открито. Наистина ще стане едно голямо шоу, защо не сега да си пожелаем или помечтаем, като стана световен шампион да направя една от защитите на титлите на новия бъдещ стадион на ЦСКА“.

По-малкият брат на Кубрат – Тервел, се изправя срещу американеца Дешон Уебстър за интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Двубоят ще се проведе в Пловдив на 14 декември и ще бъде с продължителност 12 рунда. „Моят противник знам, че има една или две загуби без нокаут. Играе цели мачове, младо момче, 92-ри набор, което означава, че имаме нелека задача. Играем срещу силен боксьор от боксова нация, от Америка. Ние ще заложим на една тактика, той ще заложи на друга, по време на боя тези тактики варират, има надхитряне на ъглите. Надяваме се да си свършим работата в тренировките, в спарингите, така че да сме подготвени за 12 рунда, за да ги изиграем на макс. От записите, които гледахме, той прави изненадващи контраатаки, така че трябва да сме нащрек във всички 12 рунда. Във всеки мач съперниците ми са по-трудни и мисля, че този ще бъде най-трудният“, сподели Тервел. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *