Кои са кусурите на всяка зодия

Всеки човек си има кусури – кои са най-типичните недостатъци на всяка една зодия и как да се опазим от тях?

ОВЕН – Псува и мрънка 

Овенът или псува като хамалин, или – ако е културен господин или възпитана дама – непрестанно се оплаква, като магарето Йори от „Мечо Пух“. Така се е родил просто: с експресивен език и вечно недоволен темперамент. Всеки, който принадлежи към този Огнен знак, вярва, че винаги е по-добре да си недоволен Овен, отколкото доволна свиня. Затова Овните не смятат мрънкането за свой недостатък. Те действат прибързано и това много често е недостатък, най-малкото защото понякога се налага претупаната от тях работа да се свърши повторно, тъй като не е свършена както трябва.

ТЕЛЕЦ – Мрази промените 

Телецът казва „не“ за добро утро. Попитайте го каквото и да било. Той първо ще откаже, после ще се замисли. И вероятно пак ще ви откаже – все пак, вече е казал не, ще си срути авторитета. Родените под този знак ревностно се придържат към рутината. Нещата задължително трябва да се правят по техния начин, защото друг правилен начин няма. Телците се ужасяват от промените. Те са готови да изтърпят неудобства и дори мъчения, само и само нещата да останат такива, на каквито са свикнали. Когато са притеснени, имат навика да стискат челюсти и да скърцат със зъби. 

БЛИЗНАЦИ – Не стои на едно място

 Един от кусурите на Близнаците, е че се разсейват. Трудно им е дори да изслушат кратките новини по телевизията, без да стават от мястото си и да си проверяват телефона на всеки 30 секунди. Проблемът с концентрацията се допълва от непостоянния им интерес към всевъзможни сфери на човешкото познание и неутолимото им любопитство, клонящо към обикновено клюкарство. Тези черти ги карат да изглеждат празноглави, дори когато съвсем не са такива. За щастие, интелигентните Близнаци успяват да заличат това впечатление, като най-неочаквано заговорят върху някоя сериозна тема. 

РАК – Таи в себе си обидата 

Най-мнителното същество в зодиака е Ракът. Кажете му „Добро утро!“ и го оставете да размишлява върху това. Дали не примигнахте, като го казвате? Това не значи ли, че бяхте ехидни и всъщност му пожелахте наум да изкълчи крак или да счупи щипка? Раците имат склонността да попиват като гъба „обидата“ (която може да не е била обида, а плод на пребогатото им въображение), да я задържат в себе си, докато се разрасне до чудовищни пропорции и се превърне в неистово негодувание, дори омраза. Тяхната чувствителност е монета с две страни, едната от които въобще не е за гледане. 

ЛЪВ – Приема нещата лично

 Един от неприятните навици на Лъва е постоянно да туитва и поства, демек да публикува в социалните мрежи. Ще попитате „що за недостатък е това?“ Такъв, заради който после роднините ви звънят на пожар и ви задават странни въпроси, от рода на „добре ли си, защото твоят приятел, Лъвът, е пуснал една такава снимка в инстаграм…“ Друг кусур на Лъва е, че трудно приема промените и по тази причина може да се застопори на неизгодна за него ситуация в работата или в личния живот. Приема всичко твърде лично, а това допълнително го изнервя. Изнервеният Лъв е ужасна компания.

 ДЕВА – Щедро ръси съвети 

Девата е най-досадна с това, че е готова да даде съвет, независимо дали са й го поискали. Някои намират за неприятна и склонността й да открива дефекти в околните. Те не разбират, че Девата по принцип е твърде самокритична и постоянно разнищва собствените си несъвършенства. Нормално е да прехвърли тази си черта и върху най-близките си хора. Родените под този знак са така придирчиви към детайла, че това може да доведе до забавяне и изоставане в работата. Впримчени в подробностите, те сами се докарват до прага на нервния срив. Единственият им отдушник е изкуството. 

ВЕЗНИ – Шопинг маниак 

У Везните повечето неща са красиви, освен характера, който в някои случаи ги прави непоносими. Родените под този знак обичат да си придават важност, като изтъкват близките си отношения с известни личности и харчат твърде смело за „представителни“ вещи. Първото се дължи на суетата им, а второто – на факта и при най-малката лична драма прибягват до шопинг терапия. Това не значи, че всички Везни денонощно кръстосват моловете – някои просто пазаруват онлайн. Друг техен недостатък е че променят решенията си в последната минута, което е голям стрес за хората около тях. 

СКОРПИОН – Мнителен и потаен

 Скорпионите са толкова тайнствени, че крият даже най-простите си ежедневни занимания. Особено когато ги разпитват. Това, че така ревностно се пазят от чуждото око, ги прави трудни за сближаване. Те рядко разкриват душата си пред някого – а това е огромен недостатък в любовните връзки. Недостатък е и нуждата им да контролират всичко и всеки в живота си. Страхът от провал, необходимостта да държат юздите и черната им мнителност са в сърцето на техните нощни кошмари. Отмъстителността ги прави доста неприятна компания, тъй като с тях човек вечно трябва да е нащрек. 

СТРЕЛЕЦ – Обижда, без да иска 

Огромната им жизнена енергия ги кара системно да поемат повече ангажименти – и работни и социални, отколкото биха могли да поемат. Те се преуморяват, а това води до грешки. Близкото им обкръжение страда най-силно от това. В огромната си част Стрелците са податливи към хазарта, затова е препоръчително въобще да не играят комар. Прочути са с голямата си уста и някак успяват да ви нагрубят жестоко, при това без изобщо да са имали предвид нещо обидно. Най-важното за Стрелеца е свободата. Ако заподозре, че искате да му я отнемете, може да постъпи много зле с вас. 

КОЗИРОГ – Човек без недостатък 

Този зодиакален знак няма недостатъци, а само положителни черти. Да вземем например, това, че е работохолик. Човекът е ангажиран служител/бъдещ началник/началник. Нима не се възхищаваме тъкмо от тази особеност на японците? Защо да критикуваме нашенския Козирог за това? Той е много твърдоглав и винаги знае по-добре от другите, което значи, че няма да си променя мнението през 15 минути. Често Козирозите са големи песимисти. Но да виждаш че бутилката е наполовина празна, е въпрос на далновидност – ясно е, че пиенето върви към привършване и трябва да се купи още. 

ВОДОЛЕЙ – Не довършва започнатото 

Водолеите си имат слабост, и това са електронните игри. Не всички, родени под този знак, са маниакални геймъри. Но определено всички Водолеи имат афинитет към технологиите. Те може да прекарат часове в сърфиране или четене на нюзфийда си в социалните мрежи, като се случва да потънат в дълбоки размишления. В такива моменти се изолират от света и нито приемат, нито предават. В главите им жужи от идеи, които обикновено не стигат до изпълнение. Понякога си остават само въображаеми проекти, в други случаи Водолеите се захващат с тях, но ги зарязват недовършени.

 РИБИ – Затъва в дългове 

Рибите могат да се отнесат от реалността по всяко време: на работа, в бара, в градския транспорт, докато правят секс и дори зад волана. Другият им дефект е пиенето, с което са склонни да прекаляват и дори не е изключено да се пристрастят. Имат доста особено отношение към бюджета си – тайно вярват, че парите им имат способността да се умножават, докато те, Рибите, не ги гледат. Авоарите им, естествено, не правят нищо такова, та затова и родените под този Воден знак са прословути с неспособността си да се справят с паричните въпроси и често затъват в дългове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *