Коронавирус плъзна сред роднини след годеж в Благоевград, двама шофьори на линейка в Спешен център също са с Covid-19

С ковидинфекция са още двама шофьори на линейка и медсестра от Спешен център, които са под карантина и на домашно лечение, съобщи директорът на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов. Той заяви, че въпреки усложнената ситуация има достатъчно медицински кадри, както и осигурени предпазни средства за служителите в спешните центрове в областта.

Подобрява се състоянието на общопрактикуващата лекарка, която е с двустранна пневмония във вътрешно отделение. Нейният първи контролен резултат за Ковид-19 е отрицателен и до два дни най-вероятно ще бъде изписана, заяви началникът на отделението д-р Румен Кондев. В добро състояние са и другите 4-ма лекари, които са настанени в болница ПУЛС.

Тревожното е, че вирусът е коварен, инфекцията бързо предизвиква пневмония, а вече има случаи, когато не може да се хване на първия PCR тест. Така се е получило с 41-годишен мъж от с. Бело поле, който е бил приет с пневмония в отделението по УНГ на МБАЛ – Благоевград с  отрицателен тест. След като състоянието му започнало да се влошава, е направен повторен тест, който вече дал положителен резултат и той е преместен във вътрешно отделение.

Пациентите с Ковид в отделението са 13, през почивните дни нови не са приети. 4-ма са на лечение с бронхопневмонии в УНГ отделението.  Няма изписани и приети нови пациенти и в Тубдиспансера, който е пълен. В болница ПУЛС се лекуват 23-ма пациенти. Повечето от заразените са с лека симптоматика и са на домашно лечение. 

С инфекция е лаборантка от Клиничната лаборатория на МБАЛ – Благоевград, която е под карантина. Лабораторията се обслужва само от една лекарка, след като нейната колежка се разболя и все още се възстановява.

Инфекцията е ударила семейства от няколко рода, които се събрали по хубав повод – на годеж на техни близки в Благоевград. Сред заразените все повече има и млади хора след сбирки в нощните клубове.

Както struma.bg писа, шофьор на линейка в Спешен център – Благоевград почина след скоротечни усложнения от коронавирус. 52-годишният Спас Г. е постъпил за лечение с двустранна пневмония миналата седмица в МБАЛ – Благоевград. Първоначално е приет в отделението „Уши, нос, гърло“, тъй като PCR тестът му бил отрицателен. На другия ден състоянието му бързо се влошило, поради което е прехвърлен във вътрешно отделение. Там останал само няколко часа, докато бъде прегледан от д-р Владимир Рабаджийски, който го насочил съм отделението по реанимация. На следващия ден мъжът се почувствал много зле и бил транспортиран спешно за „Пирогов“, където загубил битката с болестта и издъхнал.

Леталният изход, настъпил 3 дни след лечението, шокира колегите на Спаско, както всички наричали линейкаджията, които също като него от половин година са на първа линия в битката със заразата.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *