НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- прясно мляко – 1 л
- захар – 1 ч.ч. за крема
- яйца – 6 броя, по – големички
- ванилия – 1 пакетче
- захар – 1 к.ч., за карамелизирането
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сипете захарта за карамелизирането в съд на котлона заедно с малко вода и нагрявайте, докато се получи златист карамел.
Разпределете го в предварително подготвените формички.
Разбийте яйцата, останалата захар, ванилията и прясното мляко и разпределете сместа в купичките.
Наредете ги в дълбока тава, долейте вода в тавата до 1/2 на формите и сложете да се пекат, докато хванат приятна кафеникава коричка отгоре.
Пече се на слаба фурна 1 час, на около 150-160 градуса, защото водата не трябва да завира. В противен случай крем карамелът ще стане на балончета/шупли.
loading...