
Необходими Продукти
лапад – Листа от щавляк
тиквички – 2
батат – 1 бр. /сладък картоф/
картофи – 1 обикновен
лук – 1 глава
чесън – 1 скилидка
моркови – 1 бр.
сирене – 200 г
краве масло – 50 г
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Зеленчуците се измиват и нарязват на кубчета. Лападът се нарязва на едро.
Всички зеленчуци се слагат във вода и се варят до омекване. Добавя се маслото.
Супата се пасира.
Добавят се сол и пипер на вкус. Аз добавям и чубрица или шарена сол.
Накрая се слага и натрошеното сирене.
Супата от лапад се сервира с крутони. Аз ги изпичам предварително с масло, шарена сол и чесън.
Може да се сервира с 1 лъжица маскарпоне – по желание.