Крокети с козе сирене и мащерка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
козе сирене – 1 кг
яйца – 3 бр. + 2 бр. за паниране
мащерка – 1 ч.л.
алпийска сол – 1/2 ч.л. с розмарин и риган
сух чесън – 1 с.л.
микс пипер – 1/2 ч.л.
брашно от лимец – 250 г
олио – 250 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Козето сирене се натрошава на ситно в купа, в която ще се разбърква.

Мащерката се слага в малка чаша и се залива с 3 с.л. от олито. Разбърква се много добре и се оставя за 10 минути, за да се накисне.

3 броя яйца се разбъркват на пяна в отделна купа.

Прибавя се брашното от алпийската сол с розмарин и риган, сухия чесън и микс пипер.

Разбърква се много добре и се изсипва в купата със сирене.

Накисната мащерка се прибавя към сиренето.

Сместа се размесва много добре до получаване на хомогенна смес.

От сместа се оформят малки топчета, като всяко се овалва в брашно и се оставя върху дървена дъска.

Топчетата се оставят 10 минути, за да попие брашното, след което се овалват още веднъж в брашно.

Останалите 2 бр. яйца се разбъркват на пяна.

Крокетите се пържат в сгорещено олио, като преди да се сложат в олиото, се потапят в разбитите яйца.

Сервират се върху листа от зелена салата.

Крокетите с козе сирене и мащерка са много вкусни!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *