Куражлийка студентка засне двама вандали да къртят футболна врата на стадиона в Белица

Млада жена от Белица стана случаен свидетел на вандалска постъпка, извършена от двама мъже от града, и благодарение на навременния й сигнал хулиганите са установени и ще възстановят нанесените от тях щети.

Ф. Хаджиева, която е студентка, се разхождала на стадиона, където се натъкнала на повреждане на една от футболните врати. Тя заснела видео, на което се вижда как двама мъже се суетят около вратите. Секунди по-късно единият започва да събаря една от гредите за мрежата. Успява да я отскубне, взима я със себе си и си тръгва. Другият наблюдава отстрани безучастно. Младата жена се опитва да ги спре, като ги сплашва, че ще подаде сигнал, но мъжете не й обръщат внимание и напускат най-безцеремонно стадиона.

Ф. Хаджиева веднага сигнализира за случилото се и предоставя клипа на община Белица, а от там сигнализират полицията. Минути по-късно двамата извършители са установени.

В края на работния ден кметът Радослав Ревански каза, че мъжете вече са на стадиона и си възстановяват щетите. За повреденото общинско имущество двамата подлежат на санкция. Кметът Радослав Ревански е категоричен, че ще бъде безкомпромисен към подобни вандалски прояви.

Стадионът в Белица се ползва рационално както за провеждане на футболни срещи, така и за тренировки на местните отбори. Той бе ремонтиран през 2017 година със средства на община Белица. След ремонта неколкократно са констатирани подобни вандалски прояви, а щетите са отстранявани от администрацията, тъй като извършителите не са били ясни. Този път вандалите са установени и ще си понесат отговорността за хулиганската постъпка.

От видеото е видно, че част от конструкцията на футболната врата е захвърлена встрани. Дали двамата мъже са съпричастни към цялостната повреда, тепърва ще стане ясно.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *