КУРИОЗНО ПОКУШЕНИЕ! Атакуваха кантората на известен благоевградски нотариус под носа на охранителите

Крадци проникнаха в кантората на благоевградския нотариус Искра Кутева, но си тръгнаха само с 300 лв. на монети.

Дръзкото посегателство е извършено в четвъртък около 22 часа. Апашите разбили външната врата на сградата и с подправен ключ се вмъкнали в нотариалната кантора. Поставили са лепенки от тиксо върху окото на датчика и започнали тараша. В тъмното успели да открият металната каса, към която имало и ключ, него обаче не намерили и я разбили с „кози крак”. Вътре имало портмоне с около 300 лв. на монети, които взели и се изнесли.

Куриозното е, че при разбиване на външната врата СОТ-ът се задействал и на място пристигнали служители на частна охранителна фирма. Те обаче не забелязали нищо смущаващо и си заминали. Най-вероятно по същото време айдуците си действали спокойно.

На сутринта, когато служителите от кантората пристигнали на работа, открили патронника на външната врата разбит, а офиса им – преобърнат. Липсвало само портмонето, няма изчезнали документи. Веднага е уведомена полицията и след като е извършен оглед на местопроизшествието, работата в кантората е подновена.

В сградата има още няколко адвокатски кантори, офис на инж. Захари Донев и помещение, собственост на д-р Любомир Гаврилов, което е неизползваемо. В тях обаче не е влизано. Очевидно апашите са се надявали да намерят много пари от сделки, без да са наясно, че в нотариалната кантора не се държат големи суми, тъй като парите се превеждат по банков път.

Любопитна подробност е, че в съседство има външна камера за видеонаблюдение, която е на бившата Кооперативна търговска банка. Случайно или не, точно тогава тя не е работила, тъй като компютърът бил на ремонт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *