Кюстендилци стискат палци за служебна промоция след бой по „Банско“

„Кюстендил“ не допусна изненада срещу „Банско“ в последния кръг и с 3:1 заслужено удържа втората позиция в крайното класиране. Сега под Хисарлъка започват да стискат палци футболната централа да даде на сините служебна промоция за професионалния футбол като първи подгласник на първенеца „Марек“.

Двубоят на стадион „Осогово“ започна кошмарно за домакините с ранен гол в 5-та мин., когато за нарушение на Евгени Зюмбулев в наказателното поле главният рефер Любослав Любомиров отсъди дузпа, а Борислав Хазуров беше безупречен от бялата точка. Отговорът на хората на Николай Николов-Чезето дойде само след четири минути. Мартин Газиев центрира и Виктор Мицаков с глава простреля мрежата на козлите. В 26-та мин. авторът на домакинското попадение отправи бомбен шут, но този път Хуго Гумейро се намеси блестящо. В 55-та мин. обаче прошка нямаше след прехвърлящия удар на Виктор Анастасов. Много скоро след това разликата от два метра увеличи Боян Стойнев. До края пропуски направиха Александър Александров и Цветелин Стоичков.

Близо 1000 зрители приветстваха купата и сребърните медали, които любимците им получиха от секретаря на ЗС на БФС – София  Николай Младенов. В церемонията му партнираше и председателят на областната централа Евгени Йорданов. На полувремето бяха връчени благодарствени писма и плакети от ФК „Кюстендил“ на кмета Петър Паунов, председателя на ОбС Иван Андонов и началника на ОД на МВР Елиан Стамболийски.

Изключително радостен бе старши треньорът Н. Николов. „Няма как да не сме щастливи, въпреки че можехме да се преборим и за първото място. Изиграхме силни двубои и показахме, че вървим в правилната посока. Искам да продължим да надграждаме и да развиваме младите футболисти от школата. В близките дни трябва да се съберем с ръководството и футболистите и да уточним какво ни предстои. Носят се всякакви слухове за участието на още един отбор от Югозапада във Втора лига. Засега няма нищо официално, но ако ни се отвори такава възможност, ние сме готови. Имаме всичко необходимо, за да бъдем част от професионалния футбол”, коментира наставникът.

„КЮСТЕНДИЛ“: Груев, Бачовски, Гроздин, Е. Зюмбулев, Стойнев, В. Мицаков, В. Анастасов /78-Велинов/, Зайденов, Ал. Александров, Вълов /67-И. Иванов/, Газиев /90-Цв. Стоичков/.

„БАНСКО“: Гумейро, Лечов /67-Ейков/, Слаев, М. Георгиев /67-Божинов/, Ажес, Маламов, Лефтеров, Василев, М. Димитров /82-Чолев/, Хазуров /82-Пенчов/, Н. Мицански.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *