Топ теми

Кюфтета с бешамелов сос

Необходими Съставки

кайма – 600 г

лук – 2 глави, средни

чесън – 2 скилидки

ориз – 3 с.л.

яйца – 2 бр.

брашно – 50 г

олио – 80 мл

прясно мляко – 400 – 500 мл

кисело мляко – 1 ч.ч.

черен пипер

чубрица

масло – 40 г

дафинов лист – 1 бр.

оцет – 1 с.л.

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го отцедете. Омесете каймата със ситно нарязания лук, чесън, 1 яйце, чубрицата, сол и черния пипер на вкус.

Оформете кюфтенца и ги оваляйте в брашно. Изпържете ги и ги оставете в купа с капак.

Запържете накълцания лук в маслото и малко олио. Разбъркайте с брашното. Долейте бавно топлото мляко и бъркайте непрекъснато. Добавете дафинов лист, чубрица по желание, сол на вкус. При нужда може да се добави още малко вода или брашно.

Пуснете кюфтенцата и още малко мазнина. Разбийте другото яйце с киселото мляко. Темперирайте със соса и върнете всичко в тенджерата, като смесвате внимателно и разбърквате.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *