Лазаня с кайма и сос Бешамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори – 250 г готови за лазаня (1 пакет)
  • кайма – 250 – 300 г
  • лук – 1 глава
  • домати – 250 г смлени от консерва
  • кашкавал
  • черен пипер
  • сол
  • ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
  • олио – 4 – 5 с.л.
  • брашно – 4 – 5 с.л.
  • прясно мляко – 300 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.

В друг съд се приготвя сосът Бешамел – слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя сe млякото.

Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.

Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.

Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *