НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кори – 250 г готови за лазаня (1 пакет)
- кайма – 250 – 300 г
- лук – 1 глава
- домати – 250 г смлени от консерва
- кашкавал
- черен пипер
- сол
- ЗА СОСА БЕШАМЕЛ
- олио – 4 – 5 с.л.
- брашно – 4 – 5 с.л.
- прясно мляко – 300 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.
В друг съд се приготвя сосът Бешамел – слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване, добавя сe млякото.
Сосът се бърка, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел.
Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.