„Левски“ хвърля срещу „Марек“ квартет футболисти, минали през „Бончук“ навремето

Първият съперник на „Марек“ в откриващото се утре първенство на третия ешелон „Левски“ /Чепинци/ хвърля срещу дупничани четирима футболисти, минали в различен времеви отрязък през „Бончук“. В квартета се открояват имената на нигерийския бежанец Екундайо Джайеоба и на 40-годишния Любомир Любенов, известен като Хиената, който в мандата на Стефан Милушев записа 69 мача и 14 гола за отбора от града на барикадите. Другите два коза на домакините са Мартин Станкев и Денис Стоилов.

Трима напуснали и двама нови отчетоха в лагера на марекчани това лято. Николай Ганчев отпраши за Радомир, където по време на пробите си заслужи място в състава на втородивизионния „Струмска слава“. Младокът Костадин Костадинов предпочете да е резерва в „Миньор“ /Пк/, вместо да продължи да бъде трета опция на Евгени Спасов и Пламен Младенов. Изнесе се и колумбиецът Хуан Давид Торо. Овакантените щатове заеха бившият играч на „Свиленград“ и „Черноморец“ /Бс/ Димитър Панталеев и Милен Иванов, играл за последно в „Оборище“. Кадровите грижи преди стартовия мач са свързани с контузиите на Николай Николов, с повреден черен дроб в една от последните контроли, на Иван Георгиев, както и с възстановителния период на Джордж Николов след операция от херния. Надеждите на треньорския щаб са свързани с евентуалното завръщане в строя още за визитата в Чепинци поне на двама от триото в лазарета.

Хората на тандема Цветан Видински-Светослав Георгиев влизат в кампанията след 9 предсезонни проверки в съотношение 3:3:3 и положителна голова разлика 21:16. Победи бяха постигнати срещу „Велбъжд“ /5:0/, „Ботев“ Ихт /4:2/ и „Пирин“ ГД /2:1. Равенствата са срещу „Пирин“ Рз и „Велбъжд“ / 2:2/ и срещу „Банско“ /1:1/, а загубите от „Септември“ Сим /3:4/, „Кюстендил“ и „Миньор“ Пк /1:2/. За попадения в мрежата на противника се разчита на ексорлето Веселин Любомиров, който през подготовката вкарваше почти във всеки мач.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *