Легендарният Джон Лоутън пристигна в с. Дъбрава, той е черешката на тортата на The Brava Fest тази вечер

Легендарният вокалист на ‘Юрая Хийп” Джон Лоутън пристигна в Дъбрава с Наско от БТР. Кметът на селото и инициатор и организатор на The Brava Fest Росен Георгиев и съпругата му Оля първи ги посрещнаха на поляната, която се очаква тази вечер да се напълни със запалени рокаджии. Най-сериозните притеснения на всички за времето, се оправдаха и буря се изви над Дъбрава часове преди обявеното начало на купона.

Джон Лоутън ще бъде черешката на тортата на третото издание на The Brava Fest тази вечер. Обичаните рок легенди Б.Т.Р също са един  от хедлайнерите на рок фестивала. „Много е странно и много хубаво, защото си в средата на нищото! Сцената е страхотна, а гледката забележителна!“, бяха първите впечатления на Джон Лоутън от обстановката, изречени пред репортер на вестник „Струма“ минути след пристигането му в Дъбрава.

Голямото рок събитие стартира този петък. Стотици фенове на рока от България и чужбина се събраха в благоевградското село Дъбрава. В петък и събота любителите на жицата се забавляваха на открито до малките часове на нощта с изпълненията на местни рок групи, както и с парчетата на рок банди от съседна Македония и Гърция. Талантите от Музикална академия „Престо“ за пореден път показаха  на малки и големи  как се пее и свири. Популярният благоевградски музикант Лъчезар Кацарски също взе участие във формата. Специално за фестивала от Каварна пристигна Цонко Цонев.

Основен организатор на събитието е Асоциацията за европейско развитие на българското село, а съорганизатори са община Благоевград и Радио Благоевград. Акцентът в третото издание е популяризирането на рок музиката сред подрастващите. Именно те са съпътстващата изненада в The Brava fest – Volume 3.

Сбъдна се мечтата на кмета на Дъбрава Росен Георгиев да доведе звезда от световен калибър в селото. Тази вечер гостите на рок фестивала ще имат невероятната възможност да се докоснат до песните на легендарния английски музикант, рокендрол и блус вокалист Джон Лоутън и до парчетата на обичаните рок легенди Б.Т.Р.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *