Лекарите потвърдиха! Кобрата аут за половин година от ринга

Кубрат Пулев може да отсъства между четири и шест месеца заради тежката травма на гръдния мускул, която получи в навечерието на мача с Антъни Джошуа за световната титла.

Това обявиха лекарите, които прегледаха боксьора в България, пред Нова телевизия и допълниха, че контузията е такава, че не е имало никакъв шанс Пулев да се бие с подобна травма, пише Блиц.

Направените преди часове ехографски прегледи са показали 30% разкъсване на горния гръден мускул, хематом с обем от 30 куб. см и подутина с диаметър от 7-8 см в дясната гръдна половина.

„Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Всичко това, ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да ползва изобщо дясната си ръка“, заяви специално за NOVA д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР.

„По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него“, сподели пред Нова телевизия и доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР.  Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, пет до шест месеца ще може да се върне на ринга“, сподели още д-р Иван Пидакев.

Сега Пулев ще трябва да се отдаде на пълна почивка за възстановяване на скъсания мускул, като не е изключена и оперативна намеса. Припомняме, че българинът отказа двубой с шампиона Антъни Джошуа преди около две седмици заради контузията.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *