
НEOБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 500 г
риба тон – 150 г, риба тон в зехтин
яйца – 2 бр.
пресен лук – 2 стръка
зехтин – 2 с.л.
лимонов сок – 1 с.л.
дижонска горчица – 1 ч.л.
сол
прясно смлян черен пипер
пресен магданоз или копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете обелените и нарязани картофи в подсолена вода до готовност, без да се разкашкават – около 15 минути, но все пак зависи от дебелината на картофите. Отцедете ги и ги оставете да се охладят леко.
Сварете яйцата твърдо, охладете и нарежете на четвъртинки.
В купа смесете картофите, рибата тон и нарязания зелен лук.
Пригответе лек дресинг, като разбъркате зехтина, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер.
Полейте картофената салатата с дресинга и разбъркайте внимателно, за да запазите структурата на продуктите. Добавете яйцата отгоре и поръсете с пресни зелени подправки. По желание можете да добавите маслини и каперси./готвач.бг