Лек десерт с череши и кисело мляко

Необходими продукти:

  • кисело мляко – 400 г
  • череши – 200 г
  • кашу – 150 г сурово
  • бисквити – 3 бр. /без захар/
  • кокосово масло – 3 с.л.
  • желатин – 2 пакетчета /24 г/
  • череши – за украса

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блата:

За този уникален плодов сладкиш ядките кашу се накисват в топла вода за 30 минути.

Отцеждат се добре и се пасират заедно с биквитите. Добавя се кокосовото масло.

Сместа се слага на дъното на тава с подвижно дъно /например с диаметър 18 см/.

Охлажда се за 2 часа.

Черешите се почистват от костилките и се задушават на котлон за 20 минути.

Желатинът се разтваря в малко студена вода, докато набъбне, след това се прибавя към задушените череши и се прибавя киселото мляко.

Кремообразната маса се изсипва върху блата и летният сладкиш и се охлажда за още два часа.

Готовият сладкиш с череши и кисело мляко се украсява с пресни череши.gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *