Необходими продукти:
- кисело мляко – 400 г
- череши – 200 г
- кашу – 150 г сурово
- бисквити – 3 бр. /без захар/
- кокосово масло – 3 с.л.
- желатин – 2 пакетчета /24 г/
- череши – за украса
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата:
За този уникален плодов сладкиш ядките кашу се накисват в топла вода за 30 минути.
Отцеждат се добре и се пасират заедно с биквитите. Добавя се кокосовото масло.
Сместа се слага на дъното на тава с подвижно дъно /например с диаметър 18 см/.
Охлажда се за 2 часа.
Черешите се почистват от костилките и се задушават на котлон за 20 минути.
Желатинът се разтваря в малко студена вода, докато набъбне, след това се прибавя към задушените череши и се прибавя киселото мляко.
Кремообразната маса се изсипва върху блата и летният сладкиш и се охлажда за още два часа.
Готовият сладкиш с череши и кисело мляко се украсява с пресни череши.gotvach.bg
loading...