Лесен ябълков пай с бутер тесто

Необходими продукти:

  • бутер тесто – 500 г
  • ябълки – 3 – 4 бр.
  • орехи – 100 г
  • мед – 3 с.л.
  • канела – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Ябълките се обелват и нарязват на малки парченца. Разбъркват се заедно с орехите и канелата. Слагат се с меда в тенджера, за да се задушат. Когато са готови, котлонът се изключва и се снема.

Разстила се единият лист бутер тесто върху тавичка, застлана с хартия за печене, като краищата на бутер тестото се оставят да се показват малко.

Поизстиналата вече смес се изсипва и се прегъват краищата. Вторият лист от бутер тестото се нарязва на лентички (широки 1 см), които се нареждат вертикално и хоризонтално върху сместа, за да се получи решетка.

По желание лентичките се намазват с жълтък.

Паят се пече до порозовяване на 200-220 градуса.gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *