„Лидл“ събаря магазина си в Петрич, ще строи нов на по-голяма площ

„Лидл“ бута магазина си в гр. Петрич, но не за да се изтегли от града, а да построи на същото място нов супермаркет, който ще е по-голям.

Представителят на веригата хипермаркети в страната ни „Лидл България“ ЕООД&KO.КД тези дни обяви намерението си за събаряне на настоящия магазин, който се намира на мястото на старата автогара в Петрич, и издигане на негово място на двуетажна сграда.

Общият терен, на който веригата е собственик, е с площ 4271 кв.м, а настоящият магазин е на 1224 кв.м. Планираната нова сграда ще е с площ 2600 кв. м, но с разгърната застроена площ от 5000 кв.м., защото под нея ще има паркинг на полуподземно ниво с 80 паркоместа, 2 от които определени за колите на майки с деца, а 4 – за инвалиди. Новият магазин ще е с лице към кръстовището на ул. „Рокфелер“ с ул. „Цар Борис III“ и до него ще има достъп и от двете страни. Плановете на инвеститора са да се запазят работните места в магазина, включващи 1 управител и 24-ма служители, работещи на 2 смени по 12 ч.

Вчера РИОСВ – Благоевград обяви, че ще направи екологична оценка на инвестиционното намерение, преди инвеститорът да го вкара за одобрение в ОбС – Петрич. Процедурата е стандартна и ще отнеме най-много 1-2 седмици.

През 2010 г., когато веригата купи автогарата от Транспортен холдинг – Пловдив и я събори, за да построи магазина, строителните работи бяха финализирани за 3 месеца. Сега с полуподземния паркинг и по-голямата квадратура на бъдещия хипермаркет този срок вероятно ще бъде по-дълъг.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *