Задържаха мъж за контрабанда на 68 пакета канабис през Гюешево

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 НК.

Около 03,00 ч. на 20.04.2021 г., на Митнически пункт Гюешево, пътнически автомобил м. „Рено“ бил спрян за проверка. В кухините на вратите, под преден капак и в багажника са били открити и иззети 68 пакета, опаковани в найлонови пликове и обвити с тиксо. В тях имало зеленикава растителна листна маса с остър специфичен мирис, която при тестване с полеви наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на дрогата възлиза на 19,344 кг.

Водачът на превозното средство – турският гражданин Х.С., е задържан и привлечен в качеството на обвиняем за контрабанда на наркотични вещества. За извършеното от него тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура – Кюстендил искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия Х.С.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *