Прокуратурата в Кюстендил погна рецидивист за държане на наркотици с цел разпространение в Дупница

Днес, 21.04.2021 г., наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Н., привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 343б, ал. 3, чл. 354а, ал. 1 и чл. 278, ал. 6 от НК.

На 19.04.2021 г., в гр. Дупница, 67-годишният Н.Н. е бил задържан от полицейски служители за управление на лек автомобил след употреба на алкохол и наркотични вещества – кокаин, опиати и амфетамин.

При проведено претърсване на обитаваното от него жилище са били открити и иззети голямо количество таблетки, прахообразно вещество, бучки от кристализирали твърди вещества, както и старинни монети. При извършените полеви наркотестове 296 таблетки реагирали на оксикодон (наркотично вещество), 280 таблетки – на МДМА, а веществата – на амфетамин. Установява се автентичността и произходът на намерените 346 монети.

По случая е било образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, незаконно държане на археологически обекти и наркотични вещества с цел разпространение.

В хода на разследването е установено, че Н.Н. е криминално проявен и многократно осъждан. През 2020 г. той е изтърпял последното му наложено наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ за разпространение на дрога, извършено при условията на опасен рецидив. Събрани са доказателства, че иззетите от дома му наркотични вещества са били предназначени за разпространение сред младежи в гр. Дупница.

С постановление на наблюдаващия прокурор Н.Н. е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа искането за определяне на мярката му за неотклонение.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *