Лучена питка

Необходими продукти:

500 грама брашно: 250 мл вода; 2 с.л. зехтин; 2 големи глави лук; 7 грама мая суха; 1 чаена лъжичка сол; 1 чаена лъжичка захар

Начин на приготвяне:

Накълцва се лука и се запържва в тиган в сгорещения зехтин. Добавяте и малко от захарта. След това разтваряте маята в топла вода и добавяте и останалата захар. След 20-на минути се добавя към пресятото брашно. Добавяте и запържения лук.

Замесвате гладко тесто и оформяте като овална питка. Слагате я в тавичка на хартия за печене. Оставяте да втаса, докато удвои обема си и се пече в предварително загрята фурна на около 150-200 градуса за 30-40 минути. Добре е да сложите във фурната купичка с вода, която да овлажнява въздуха.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *