ЛЮБОПИТНА ИНВЕСТИЦИЯ! Банка ще строи 10 къщи в района на Голфа край Разлог

Банки започват да строят, за да си възвърнат средствата за непогасени кредити от длъжници. Инвестиционно намерение за изграждане на 10 броя едноетажни дървени къщи в местността Църнако край Разлог е входирала в местната администрация „Обединена българска банка” чрез пълномощника си Теодор Валентинов. Имотът, върху който ще бъдат изградени новите къщи, е с обща площ от 10 590 кв.м, а всяка една от постройките ще бъде със застроена площ от 195 кв.м. Според инвестиционното предложение всяка къща ще бъде разположена върху отделен имот и с новото строителство ще се разшири жилищната част в спортния туристически и развлекателен център.

В уведомлението за инвестиционно предложение е посочено, че в обхвата на предложението няма планове и дейности, изискващи съгласувателни и разрешителни документи. Не се предвижда и изграждане на нова техническата инфраструктура, както и не се налага промяна на пътната инфраструктура.

За имота вероятно е имало инвестиционни намерения за изграждане на къщи, тъй като за него има одобрен ПУП от ноември месец 2013 година, а от януари на 2014 година има и решение на комисията по чл. 17 за промяна предназначението на имота, който е бил земеделски.  

Какви са бъдещите намерения на банката инвеститор за имота не е ясно. Най-вероятно тя ще инвестира в къщите и след това ще ги продаде, още повече че имотът се намира в кв. 51 на Голфа край Разлог. Според запознати той е бил собственост на бившата разложка фирма „Балканстрой”, за която не е тайна, че изгуби доста имоти и те преминаха в ръцете на съдия-изпълнители и банки, от които е ползвала кредити.

Справка показва, че цената на къща със същата квадратура на Голфа е над 400 хил. евро. Сред собствениците на имоти там има доста известни личности, сред които телевизионната водеща Гала и певецът Веселин  Маринов, които често отсядат там, а през пандемията миналата година любимецът на жените прекара месеци наред в жилището си. 

ИВА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *