МАЙСТОРИ НА РИБОЛОВА! Братя благоевградчани удариха джакпота на язовир „Стойковци“ с амури – 8, 14 и 25 кг, пазят в тайна стръвта

Двама братя от Благоевград уловиха 8 кг амур на язовир „Стойковци“. Слуката споходила Мирослав и Александър Александрови  в 16 часа в събота и след кратка борба едрата риба била измъкната на брега. След задължителната снимка за доказателство „звярът“ бил върнат във водата.

Това е поредният успех на братята. Само преди седмица чакането край язовира дало неочакван резултат – два амура – 14 и 25 килограма.

Никой не знае на каква стръв мамят рибата, това си е тяхната тайна. „Всеки може да замята и казано на риболовен език – да „шляпа“. Да знаеш как да захраниш, на каква дълбочина и с какво и най-важното да успееш да извадиш рибата – тука вече е майсторлъкът, категорични са двамата.

Мирослав е строителен предприемач, а Александър – граничен полицай. Тяхната страст е риболовът и когато отдъхват от напрегнатото ежедневие, двамата с неколцина приятели прекарват свободното си време край язовирите из страната.

И в събота, както си е редът, успешният риболов бе споделен с приятели, а след това подобаващо полят със студена мастика.

За да ловите на язовир „Стойковци“, се плаща 12 лв. за една въдица за 24 часа.

ДАНИЕЛА ИЛИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *