НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- миди – 200 г
- лук – 2 глави
- масло – 2 лъжици
- домати – 250 г
- вино – около 250 мл
- чесън
- магданоз
- черен пипер
- галета
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Скълцания лук запържете в сгорещеното масло до лек загар и след това добавете ситно нарязаните домати, скълцания магданоз и чесън. Оставете соса да се задушава за 15-20 минути.
Добре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят. Долейте виното малко подправки на вкус и гответе, докато мидите напълно се отворят.
След това се вадят от черупките и заедно с винения сос се добавят към доматения. При нужда добавете още сол и черен пипер. След 5 минути снемете мидите с доматен сос от котлона.
loading...