Москва удължава ограниченията заради нараснала заболеваемост от COVID-19

Кметът на Москва Сергей Собянин продължи до 29 юни включително допълнителните ограничения, наложени миналата седмица заради нарасналата заболеваемост от COVID-19, и въведе нови, съобщи самият той в своя блог, предаде ТАСС.

От понеделник неработните дни, обявени в руската столица, обаче приключват, сочи публикуван в петък указ на кмета. Същевременно в града започват експериментално да работят „безковидни“ ресторанти, които ще приемат само клиенти, удостоверили, че са ваксинирани.

До 29 юни се продължава забраната ресторантите, баровете и клубовете да работят нощно време – от 23.00 до 06.00. Тя не засяга доставките на храна и продажбите за вкъщи, както и продажбата на стоки и предоставянето на услуги за бита.

Идната седмица ще останат затворени детските игрални стаи, зоопаркът, зоните за хранене в моловете и други подобни сгради. Остава в сила забраната да се използват детските и спортните площадки, беседките и други обекти в парковете. За пейките обаче се прави изключение.

Не повече от 1000 зрители е разрешено да присъстват на концерти и спортни прояви. Дискотеките ще бъдат затворени, както и фен зоните, създадени във връзка с европейското футболно първенство.

Властите на Москва планират след консултации с правителството да започнат повторна ваксинация срещу коронавируса на вече имунизирани хора. Ваксинацията на мигрантите, работещи в столицата, се предвижда да започне в началото на юли или дори по-рано.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *