Стартира ремонтът на пътната връзка с Македония при Гюешево

През следващата седмица започва поетапният ремонт на още два участъка от първокласния път Гюешево – Кюстендил, основна транспортна артерия и връзка с ГКПП – Гюешево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ще се ремонтира 3 км отсечка между селата Вратца и Жиленци и 4,3 км от Коняво до Цървеняно в област Кюстендил. Срокът за завършването на строителните работи е краят на 2021 г.

В средата на март тази година започна ремонтът на 5 км от първокласното трасе през Конявската планина, в участъка от село Цървеняно до границата с област Перник. Предвижда се при сухо време и изпълнение на строителните работи ремонтът на отсечката да завърши до края на юли тази година. С изпълнението и на трите участъка ще бъдат ремонтирани над 12 км от първокласния път. 

Проектът за обновяване на трите отсечки включва цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването със стабилизиране на банкетите и почистване на водостоци и окопи, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Инвестицията от бюджета на АПИ е за 6,7 млн. лв. Ремонтът се изпълнява от пътноподдържащата фирма, с която АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил. ГЕРГАНА ИВАНОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *