Мусака от ориз и коприва със заливка

Необходими продукти:

  • 1 кг коприва
  • 1 връзка пресен лук
  • 300 г ориз
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. червен пипер
  • олио
  • къри
  • черен пипер
  • кимион
  • за заливката:
  • 4 яйца
  • 350 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.

Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.

Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.

Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви.1001recepti

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *