Необходими продукти:
хляб – 6 филии сух
кашкавал – 70 г
сирене – 70 г
кисело мляко – 300 г
сода бикарбонат – 0. 5 ч.л.
шарена сол – на вкус
масло – 20 г
яйца – 4 бр.
Начин на приготвяне:
Нарежете филийките хляб на малки кубчета, отделно настържете кашкавала и натрошете сиренето. В купа разбийте яйцата, добавете предварително смесените кисело мляко и сода, разбъркайте.
В намазана форма за торта (18 см диаметър) с половината масло, поставете половината кубчета хляб, полейте равномерно с половината яйчена смес и поръсете с половината кашкавал, сирене и шарена сол.
Отново е ред на другата половина продукти в същия ред, хляб, яйчена смес, кашкавал, сирене и шарена сол. Отгоре разпределете останалото масло на филийки.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса на долен реотан първите 10 минути а после на горен и долен до желания от вас загар.