Напаст в Югозапада! Моторист преживя кошмар, едва се спаси

Перничанин едва не причини катастрофа, докато кара мотоциклет в центъра на града, тъй като бил нападнат и нахапан от бездомни кучета. За инцидента Мартин Барамов се оплака в социалната мрежа. В началото кучетата само лаели и тичали покрай Мартин, но в един момент едното го захапало и се опитало да го свали от мотора.

„Моля „големите закрилници“ от „Четири лапи“ да си приберат помиярите – не заради мен, а заради това, че техните деца минават всеки ден през центъра на града и могат да бъдат направо изядени от озлобените псета! Споделяйте, за да се видят нередностите на територията на Перник! И да се надяваме, че утре няма да ги има вече“, пише Барамов в социалната мрежа.

Според перничани градът е пълен с бездомни кучета. Агресивни глутници често нападат хора и домашни любимци. От общината обаче твърдят, че тече активна кастрация на животните. Освен това започнаха и проверки за паспорти на домашните кучета, за това дали са ваксинирани, чипирани и дали са с платен данък, който е най-високият в страната – 50 лв. Собственици на домашни любимци негодуват, че данък сгради на един двустаен апартамент е около 30 лв., а за кучето си трябва да плащат почти двойно. В същото време няма нито едно определено място в града, където да бъдат разхождани.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *