На съд за опит за убийство в Перник

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.В. (на 18 години) за извършено от него престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Василев е ученик в 8-ми клас и живее в гр. Перник.

Около 21:30 ч. на 02.06.2019 г. той се появил в кафене, намиращо се в кв. „Рудничар“ в града, като запитал играещи там карти лица дали знаят, че въпросният имот е негова собственост. Последвал спор между него и Д.С., при който обвиняемият я ударил няколко пъти по лицето. След като се прибрала вкъщи, тя се оплакала на родителите си за случилото се.

Същата вечер последвала физическа саморазправа между близките на В. и родителите на С. Към тях се присъединил и А.В., носейки със себе си дървена дръжка от лопата. Първоначално той ударил с нея бащата на Д.С., последвала суматоха, призиви за бягство и преследване на опонентите. Обвиняемият нападнал и В.Н., който страдал от умерена умствена изостаналост. Това причинило обилно кървене в областта на главата на пострадалия.

На място пристигнали полицейски служители и медицински екип, които транспортирали Н. до болнично заведение. От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че вследствие на нанесения удар с дървена дръжка в тила пострадалият получил тежка открита черепно-мозъчна травма. При неоказване на своевременна и висококвалифицирана медицинска помощ неминуемо това би довело до настъпването на летален изход.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *