
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- прясно мляко – 250 мл
- сметана – 250 мл подсладена
- нишесте – 2 ч.л. с връх
- нескафе – 2 с.л.
- кардамон – щедра щипка
- канела – щипка
- ванилова захар – 1 пакетче
- шоколад – 100 г черен
- захар – 2 с.л.
- краве масло – 25 г
- ЗА ГАРНИРАНЕ
- бита сметана
- какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка смесете прясното мляко и сметаната.
Добавете захарта, кардамона и канелата. Кипнете и отстранете от котлона.
Оставете да престои 30 мин, след което добавете нишестето, кафето и ваниловата захар.
Сложете съда на котлона и бъркайте, докато мока кремът се сгъсти.
Отдръпнете от котлона и сложете начупения шоколад и кравето масло.
Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. Насипете вкусният шоколадов крем в подходящи чашки.
Оставете да се охлади. Охладения нежен шоколадов мока крем гарнирайте с розички бита сметана.
Поръсете с какао и поднесете.