Никога не слагай бутилка с вода на тези места в колата! Нещо много лошо може да се случи, ако

Мнозина не знаят, че до опасност в колата може да донесе и пластмасова бутилка вода, изложена на пряка слънчева светлина.

Широко известни са здравните рискове от пиене на вода, която дълго е стояла в пластмасова бутилка на слънце. Все пак има още една по-голяма опасност, свързана с пластмасова бутилка вода, за която трябва да внимавате, особено през топлите летни дни.

Мисълта, че пластмасова бутилка вода може да предизвика пожар действа напълно безсмислена, но проблемът прави пластмасовата кръгла бутилка, която действа като лупа с водата.

По време на топлите дни слънчевите лъчи могат да достигнат до бутилката през прозорците на колата. Водата в бутилката концентрира светлината в бутилката на определена точка.

Поради това може да доведе до създаването на пламък на тази точка в случай, че бутилката е поставена на седалка или някъде на място е покритие от плат, кожа, изкуствена кожа, или някой друг запалим материал.

Ето защо, винаги отстранявайте пластмасовите бутилки с вода от пряка слънчева светлина, когато ги оставите в колата. Най-добре е да ги поставите, където слънцето не достига до тях.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *