Новоизбраният депутат от Разлог адвокат Иван Димитров засипан с поздрави за ЧРД, празнува със семейството си

Новоизбраният депутат от „Демократична България“, разложкият адвокат Иван Димитров, вчера навърши 48 години. За рождения си ден той бе засипан с поздрави от близки, приятели и колеги, които му пожелаха да е здрав, все така енергичен и последователен в защита на правата на хората, които досега бранеше като адвокат, а занапред и като депутат.

Празника му честити председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов, както и местни лидери от различни партии, които засвидетелстваха уважението си към Иван Димитров, който на практика ще представлява Разлог в парламента, както посочи в поздравлението до него и кметът Красимир Герчев.

„Рождения си ден ще празнувам със семейството – съпругата Нели и дъщерите Виктория и Радост. По добро стечение на обстоятелствата с нас е и по-голямата ми дъщеря Виктория, която живее в Брюксел, но през последния месец беше в групата на европейските наблюдатели, които проследиха законността на изборите в България“, заяви за „Струма“ Иван Димитров.

Той се занимава почти от 20 г. с политика, председател е на ДСБ – Разлог и общински съветник, който е участвал многократно в местни, национални и европейски избори. Като втори в листата на „Демократична България“ спечели близо 1200 преференции, които му гарантираха влизането в парламента, след като водачът ген. Атанасов стана народен представител от София.

„Като процесуален адвокат се сблъсквам всеки ден с противоречиви нормативни актове, които затрудняват и забавят съдопроизводството. Писна ми от законотворческата немощ на Народното събрание! Смятам, че моят професионален опит и експертиза биха допринесли за едно по-адекватно законотворчество“, обясни мотивацията си да стане депутат Иван Димитров.

Той ще внесе удостоверение до ОИК и до председателя на ОбС – Разлог за напускане на Общинския съвет поради несъвместимост, а на неговото място влиза следващият – Сава Донев от с. Баня. Няма да му се наложи да напусне Адвокатската колегия, тъй като законът позволява да практикува професията си, независимо че е избран за народен представител.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *